IGU-ordning bliver forlænget til 2022
IGU-ordningen, der skal hjælpe flygtninge med at komme ind på arbejdsmarkedet, bliver forlænget med tre år. Det glæder brancheorganisationen Tekniq.
Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en aftale om at forlænge den såkaldte Integrationsgrunduddannelse (IGU) frem til 30. juni 2022.
Læs også: Elektrikere støtter hinanden
Uddannelsen, der har en blanding af praktikophold og klasseundervisning, har siden 2016 været med til at åbne døren for flygtninges vej til arbejdsmarkedet.
”Vi har alle et ansvar, når det gælder om at styrke integrationen af flygtninge – ikke mindst på arbejdsmarkedet. Men samtidig er det vigtigt, at flygtningene rent fagligt er klædt på til at træde ind i virksomhederne i eksempelvis installationsbranchen, hvor netop de faglige kompetencer er ekstremt vigtige”, siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq, og uddyber:
”Netop derfor er det vigtigt, at IGU’en er blevet forlænget, så den kan være med til at klæde flygtningene på i en grad, så de får mulighed for at blive en aktiv og værdiskabende del af et arbejdsmarked, som de ellers traditionelt har haft svært ved at komme ind på”.
Der er indtil nu registreret 1.890 IGU-aftaler, og hos Tekniq håber man, at det tal kan blive meget større med den nye aftale.
”Vi kan jo se, at virksomhederne i installationsbranchen er glade for ordningen og for de flygtninge, der med den i ryggen kommer i arbejde”, siger hun og fortsætter:
Læs også: Øland: Store perspektiver i samarbejder med udenlandske entreprenører
”Det er glædeligt, at man samtidig med forlængelsen har valgt at styrke IGU’en, så den nu i endnu højere grad hjælper virksomhederne med at håndtere nogle af de udfordringer, der kan opstå, når flygtningene skal integreres på arbejdsmarkedet. Det gælder ikke mindst de sproglige udfordringer, hvor ordningen fremadrettet vil understøtte sprogmentorer ude i virksomhederne”.
- SDN