09.08.2017  |  EL  |  Branchen

Installatører: Den digitale udvikling gavner os

Det er tydeligt at mærke den stigende digitalisering og automatisering i forretningen, mener månedens installatørpanel, men langt fra som noget negativt.

René Søndergaard, A. Søndergaard A/S
Digitalisering og ny teknologi påvirker os meget i vores hverdag i og med, at vi blandt andet både laver videoovervågning og alarmsystemer. Alting hænger jo sammen i dag. Der er eksempelvis mange apps, vi skal forholde os til, blandt andet inden for intelligente styresystemer, lys og overvågning. Så på den måde påvirker digitaliseringen os. Men automatiseringen, fx med robotteknologi, den tror jeg ikke kommer til at påvirke os. Den er mere for virksomheder, der er rettet mod industrien, som fx industrielektrikere.   

Udviklingen med mere digitalisering kommer desuden til at sætte krav til efteruddannelse, det er noget, vi allerede kan mærke nu. Vi gør meget ud af selv at arrangere interne kurser, hvor vi sparrer med hinanden. Og det får vi rigtig meget ud af – lige så meget, som eksterne kurser på tekniske skoler. Jeg synes generelt, der er behov for, at man sparrer mere med hinanden, når det handler om den her informationsteknologiske udvikling, end når det handler om det det almene installationsarbejde.

Michael Witt, Witt & Søn A/S
Det vil påvirke os helt vildt – på den gode måde. Information en blevet lettere at få fat i og komme til, fx når vi står ude hos en kunde, så kan vi via telefoner og tablets stadig få fat i en masse information. Så skal vi ikke først hjem og finde den. Jeg kan umiddelbart ikke se noget dårligt ved udviklingen.

Selvfølgelig skal den nye teknologi, og de nye systemer implementeres, men det har indtil videre fungeret helt fint for os. Ordrestyring og onlinestyring hjælper os allerede nu i hverdagen. Vi er ved at gå væk fra papir, og jo mindre papir, jo bedre. Kunderne er også med på den. Jeg kan fx godt få kunderne til at sende billeder af rør og armaturer, så jeg kan se, hvad det er, vi snakker om – og det er de helt med på.

Thomas Scharbau, KNX Solutions ApS
Det vil kun gøre forretningen endnu stærkere og endnu bedre. Det hænger også sammen med, at det er det, vi har valgt at satse på de sidste mange år, da vi har specialiseret os i teknologitunge opgaver som IHC- og KNX-installationer. Vi er et supplement til andre installatører, der ikke har ressourcer til at efteruddanne sig og specialisere sig inden for det her. Omstillingen har taget tre-fem år, og nu bærer den frugt, da vi har mellem 60 og 80 faste elinstallatører, vi hjælper.

Læs også: Installatørpanelet: Mere kontrol skal bekæmpe ulovlige installationer

Internt bruger vi også digitale systemer, der gør arbejdet nemmere for os og skaber et bedre flow. Systemet gør, at vi er bedre forberedt inden en opgave og allerede ved, hvad der skal laves, inden vi kommer ud til kunden. Det har gjort, at vores opfølgning, dokumentation og svartider er blevet meget hurtigere og nemmere, så digitaliseringen har reduceret vores arbejdstider væsentligt. 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere