Installatørpanelet: Sådan tager vi hånd om vores ansatte
En ny undersøgelse viser, at elektrikerne ligger i toppen, når det handler om at være gode kolleger og tage hånd om hinanden på arbejdspladsen. Derfor har installator.dk spurgt panelet, hvad det gør for at skabe et godt arbejdsmiljø.
Månedens spørgsmål: "En ny undersøgelse viser, at elektrikerne ligger i toppen, når det handler om at være gode kolleger og tage hånd om hinanden på arbejdspladsen. Hvad gør I hos jer for at skabe et godt arbejdsmiljø?"
Læs også: Installatørpanelet: Politikerne bør kigge på folkepensionen
Henrik Egemose, Egemose El, Rudkøbing:
Jeg ved ikke, om jeg kan nævne nogle konkrete ting, som vi gør, men jeg tror overordnet, at det handler om, at alle kan tale sammen i en god og afslappet tone. Det gælder både for ledere og ansatte. Der skal være plads til, at man kan tage gas på hinanden, og at vi sammen kan sætte os ned og starte dagen med et rundstykke og en kop kaffe. Det er i hvert fald den stemning, som jeg forsøger at skabe.
Samtidig prøver jeg også at fokusere på, at jeg ikke er hævet over andre. Der skal både være plads til sjov, men også til diskussion, og at folk siger deres mening. Som leder bliver jeg selvfølgelig nogle gange nødt til at træde i karakter og trække en streg, men der tror jeg også, at det handler om måden, som man gør det på.
Vi har måske også den fordel, at vi er en lille virksomhed. Mit indtryk er i hvert fald, at jo større virksomheden er, jo mindre afslappet bliver miljøet. Der bliver det hurtigt mere firkantet, end det er her.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Flemming Jensen, Roskilde Fjordens El, Gundsømagle:
De ansatte er jo ude på opgaver i hverdagen og ser ikke meget til hinanden. Derfor er det mit mål at samle alle en gang om måneden, hvor vi giver en frokost eller noget kaffe og kage.
Der har vi så mulighed for at tale sammen, og folk bliver også gerne hængende nogen timer efter. Desuden holder vi jule- og sommerfester, ligesom at vi tidligere har været på kurser med fokus på mental indstilling.
Jeg synes, at det øgede fokus virker. I dag har vi ikke nogen i virksomheden, der har været ansat i mindre end fire år, mens folk før ofte kun var ansat kort tid. Når jeg skal ansætte nye, er jeg nu også opmærksom på, om de passer ind sammen med de andre medarbejdere. Så jeg er godt tilfreds, men hvis vi skulle gøre endnu mere, så kunne vi godt blive bedre til at samles oftere, end vi gør i dag.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rene Søndergaard, A. Søndergaard A/S, Brande:
Er det noget, som man behøver at gøre noget specifikt for? Et dårligt arbejdsmiljø er aldrig noget, som vi har oplevet som et problem her. Vi er jo også en lille virksomhed, hvor der ikke er langt fra medarbejder til top, og jeg tror da, at det er vigtigt, at jeg det meste af tiden er tæt på.
Jeg snakker med hver eneste medarbejder hver dag. Så hvis en mangler noget, så kommer han og siger det. Vi er jo ikke rigtig ude på de store pladser, hvor medarbejderne måske møder ind hver dag i to måneder, og ikke rigtig er i kontakt med chefen og de andre kollegaer i perioden. Det tror jeg også hjælper, for jeg mener, at det er vigtigt, at medarbejderne sparrer med hinanden, når de står over for de samme udfordringer. Men igen har vi ikke gjort noget specifikt for det.
Læs også: Installatørpanelet: Ændring af Boligjobordningen deler vandene
Dermed ikke sagt, at jeg ikke synes, at det er vigtigt at have fokus på, at medarbejderne har det godt. Det er det, for ellers ville vi ikke have nogen folk tilbage.