14.12.2018  |  EL  |  Branchen

Installationsbranchen kæmper om medarbejderne – men der er ingen panik

Også i el- og VVS-branchen bliver det sværere at rekruttere de ønskede medarbejdere, viser nye tal. Man er dog ifølge Tekniq stadig i stand til at finde løsninger på udfordringerne.

Antallet af forgæves rekrutteringer på det danske arbejdsmarked steg i 4. kvartal af 2018 til 66.700 (mod 60.000 i samme periode året før). Det viser helt nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Bygge- og anlæg, herunder installationsbranchen, ligger nummer to på listen over, hvor man i størst grad mærker, at det er blevet sværere at skaffe medarbejdere. 36 procent af virksomhederne inden for bygge- og anlæg har således forgæves forsøgt at få besat en stilling med personer med de ønskede kvalifikationer. Imidlertid har over halvdelen af virksomhederne valgt at besætte stillingen med en anden profil.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Virksomhederne er altså parat til at gå nye veje for at få besat ledige stillinger, hvilket er meget positivt”, siger Tina Voldby, underdirektør i brancheorganisationen Tekniq.

Maner til besindighed
Kigger man på de stillingskategorier, hvor virksomheder forgæves har forsøgt at besætte nye stillinger, så ligger VVS-montører nummer to og elektrikere et stykke længere nede på listen. Alligevel maner man hos Tekniq til besindighed, når det gælder snakken om mangel på arbejdskraft og flaskehalspanik.

”Det er ikke overraskende, at den stigende aktivitet i branchen også kan aflæses i udfordringerne med at skaffe arbejdskraft. Men der er ingen grund til panik”, mener Tina Voldby og uddyber:

”Vi kan se, at beskæftigelsen i branchen stadig vokser og faktisk er højere end nogensinde før. Det understreger, at virksomhederne formår at løse udfordringerne ved bl.a. at ansætte andre faglærte og flere ufaglærte, samtidig med at man er blevet dygtigere til at fastholde de nuværende medarbejdere og trække flere folk tilbage, som ellers tidligere havde forladt branchen”.

Tina Voldby fremhæver også el- og VVS-virksomhedernes evne til at tage stadig flere lærlinge.

”Branchens virksomheder ansætter lærlinge i hobetal. Ja, faktisk kan vi allerede nu konstatere, at antallet af indgåede uddannelsesaftaler vil sætte ny rekord i år, hvilket samtidig sikrer en stadig strøm af nye, dygtige faglærte unge”, siger hun.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere