04.06.2018  |  EL  |  Branchen

Teknik-kæmpe vender underskud til overskud

Kemp & Lauritzen stod med et underskud på 40 mio. kroner, men på et år har virksomheden fået vendt forretningen.

Den tekniske installationsvirksomhed Kemp & Lauritzen har formået at vende de røde tal på bundlinjen i 2016 til et overskud i 2017, skriver licitationen.dk. 

”Vi havde et bump på vejen i 2016, som vi nu endegyldigt kan lægge bag os med et tilfredsstillende resultat i 2017. Året har handlet om at få forretningen tilbage på sporet og få styr på de ting, vi beskæftiger os med. Den ambition kan vi sætte flueben ud for”, siger adm. direktør Peter Kaas Hammer til licitationen.dk. 

Omsætningen ligger stadig på 2,4 mia. kroner, mens indtjeningen blev forbedret, så underskuddet på 40 mio. kroner før skat i 2016 er vendt til et overskud på 43 mio. kroner. 

Uorden i entrepriser
Udfordringen i 2016 skyldes ifølge direktøren en række entrepriser, der ikke gik som planlagt.

Læs også: Kemp Lauritzen-afdeling får ny direktør 

Tilbage i 2015 fusionerede Kemp & Lauritzen med Glenco og L&H-Rørbyg. Dengang blev der samtidig igangsat en ny forretningsstruktur, der betød, at fagopdelte afdelinger inden for el, VVS og ventilation blev opløst og erstattet af afdelinger inden for tekniske entrepriser, tekniske huse (service) og specialiseringer.

Det skabte udfordringer for forretningen at tilpasse sig den nye struktur, og det kostede stort på regnskabet i 2016:  

”Vi havde fået noget omsætning i butikken, som ikke matchede vores forretning, og som ikke var helt tro mod den model, som der blev skabt efter fusionen”, siger Peter Kaas Hammer til licitationen.dk.

- JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere