20.02.2023  |  VENTILATION  |  Energi

ISH Energy: Det hele handler om energi

En af verdens førende messer inden for vvs og ventilation vil i 2023 vise, at stort set alt inden for området i sidste ende handler om energi og ressourcer. ISH foregår den 13.-17. marts i Frankfurt.

Europa oplever mange kriser i øjeblikket og en af de tungeste er energikrise. Krigen i Ukraine betyder, at Europas store afhængighed af naturgas fra Rusland pludselig er blevet meget tydelig og en stor kilde til høje priser og lave forsyningssikkerheder.

Hele Europa lægger sig i øjeblikket i selen for at reducere afhængigheden af russisk naturgas – og også reducere afhængigheden af fossile brændstoffer i det hele taget.

Læs også: Nyt til badeværelset på ISH-messen i marts

”ISH vil i høj grad handle om vores allesammens bæredygtige fremtid”, fortæller Iris Jeglitza-Moshage, der er Member of the Board of Management i Messe Frankfurt GmbH og tilføjer:

”Det handler om at optimere energiforbrug og reducere brugen af fossile brændstoffer så meget som muligt. Derfor lyder mottoet for ISH 2023: ’Solutions for a Sustainable Future’”.
Hun fremhæver tre toptemaer for ISH Energy, som er den ene halvdel af ISH-messen, hvor leverandører inden for varme og ventilation vil demonstrere deres nyeste teknologier, løsninger og serviceydelser. De omfatter:

1) Varme og klimatilpasning
Varmeforsyning er den største enkeltstående kilde til energiforbrug i Europa, og ISH vil demonstrere tekniske løsninger, der kan understøtte EU's såkaldte ’REPowering Strategy’, som skal reducere EU's afhængighed af russisk gas.
”Ruslands invasion af Ukraine har kastet hele Europas energiforsyning op i luften, og vi oplever lige nu radikale forandringer og mange nye teknologier som varmepumper, digital forbundethed og e-mobilitet. Energikilder og -bærere ændrer sig fra fossile brændstoffer til brint, biomethanol, træ og andre energi-’bærere’, og vi ser en kolossal udvikling inden for grønne flydende brændstoffer”, fortæller Andreas Lücke, Managing Director BDH.

Læs også: Sensorer og IoT skal hjælpe beboere til adfærd med mere fokus på energi og ansvarlighed

2) Energieffektivitet & bæredygtighed
ISH vil fokusere på byggeriets bidrag til den samfunds- og livsvigtige opgave med at udnytte energien på endnu mere effektiv og bæredygtig vis. Producenter på tværs af sektorer vil på messen udstille teknologier, produkter og løsninger, der blandt andet peger på nye energibærere og -kilder varmepumper, e-mobilitet, bygningsautomation, ventilation med varmegenindvinding og digitale løsninger til at styre energiforbruget i bygninger.

3) Indeklima & luftkvalitet
ISH vil også have et stort fokus på luft. 80 procent af moderne menneskers tid bliver tilbragt inden dørs, og det kræver opmærksomhed. Luft er essentielt for alt liv og dermed også afgørende for indeklima i bygninger – ligesom det spiller en stor rolle for arbejdet med at reducere CO2-udlednig og energiforbrug. Luftkvalitet har muligvis været en overset faktor i tidligere tider, men det er hastigt på vej til at ændre sig. Pandemien har synliggjort værdien af god lufthygiejne – det spiller både en stor rolle for menneskers sundhed, for arbejdsproduktivitet og for energiforbrug i bygninger. ISH vil fokusere på alle dele af indeklima, og det omfatter for eksempel fokus på indeklima i skoler og børnehaver, hvor børns koncentration og trivsel bliver udfordret af for meget CO2 og mangel på god luft.

Denne artikel er en del af temaet Tema om energi & grøn omstilling marts 23

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere