09.01.2019  |  EL  |  Branchen

ISO 45001 - En ny standard ser dagens lys

Indhold fra partner Hvad er dette?

ISO 45001 blev udgivet i marts 2018, og er den første af sin art i ISO-regi. Virksomheder, der fortsat ønsker at have et akkrediteret arbejdsmiljøledelsessystem, skal konvertere fra OHSAS 18001 til ISO 45001 senest marts 2021.

ISO 45001 blev udgivet i marts 2018. Selv om nyheden snart er et år gammel, er den stadig interessant. I marts blev det første certificerende organ godkendt til at auditere standarden. Det er kun et spørgsmål om tid, før de andre certificerende følger trop.

Hos Lekon har vi ventet på, at de certificerende organer ville blive godkendt. Nu er startskuddet affyret, og arbejdet kan for alvor gå i gang. Virksomheder, der fortsat ønsker at have et akkrediteret arbejdsmiljøledelsessystem, skal konvertere fra OHSAS 18001 til ISO 45001 senest marts 2021.

PÅ VEJ TIL NOGET NYT

Hos Lekon Rådgivning ved vi, at det kræver tid og ressourcer at konvertere til en ny standard. Særligt, hvis det skal være en værdiskabende proces. Derfor anbefaler vi, at virksomheder med arbejdsmiljøledelsessystemer allerede nu gør sig overvejelser om, hvordan deres overgang til en ny standard bedst kan gennemføres. 

VÆRDIEN AF ET ARBEJDSMILJØLEDELSESSYSTEM

ISO 45001 omhandler arbejdsmiljøledelse og er den første af sin art i ISO-regi. Omdrejningspunktet for standarden er at reducere fysiske og psykiske belastninger ved at give en række universelle retningslinjer for, hvorledes virksomheder målrettet nedbringer deres arbejdsmiljømæssige risici. Virksomheder, der vælger at implementere et arbejdsmiljøledelsessystem, vælger samtidigt at arbejde målrettet med et system, der hjælper til at skabe en sikker og sund arbejdsplads ved at forebygge arbejdsrelateret skader – ofte med effektive og glade medarbejdere til følge.

I tillæg til dette er naturligvis muligheden for at få en Kronesmiley og at blive registreret hos Arbejdstilsynet med Kronesmileyen. Arbejdstilsynet kvitterer ved at have tillid til, at virksomheden har styr på arbejdsmiljøet og kommer derfor i udgangspunktet ikke på tilsynsbesøg.

Vi glæder os til at se standarden blive implementeret og fortolket – både af virksomheder og de certificerende organer. Og vi glæder os til at ”tolke med”.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere