19.02.2020  |  VVS  |  Varmeanlæg

Jævnlig vedligeholdelse af gasfyr sparer energi og penge

Hvis et gasfyr skal udnytte energien optimalt, har det stor betydning, at det bliver indstillet og renset korrekt af en servicemontør - men indehaveren selv har også mulighed for at hjælpe energibesparelserne på vej.

Der er mange penge at hente for ejere af gasfyr, hvis blot de sørger for at give det lidt opmærksomhed med jævne mellemrum.

Læs også: Regeringens klimamål kan koste ejere af naturgasfyr dyrt

Dels, når det kommer til varmeregningen, og dels, fordi vedligeholdelse af fyret er med til at mindske risikoen for pludselige nedbrud og dyre reparationer.

Det mener Michael Westergaard, product & quality specialist hos Gastech-Energi:

”Hvis dit gasfyr skal udnytte energien optimalt, så har det stor betydning, at fyret bliver renset og indstillet korrekt af en servicemontør. Vi servicerer og vedligeholder hvert år over 33.000 gasfyr i hele Danmark. Og vi kan se, at et korrekt indstillet fyr bruger mindre energi og giver den bedst mulige fyringsøkonomi”.

Ifølge Michael Westergaard kan indehaveren af et gasfyr også selv være med til at hjælpe energibesparelserne på vej, for ved at følge fire simple råd, kan gasfyrejeren holde øje med, om det er indstillet korrekt og fyrer optimalt.

Westergaard understreger dog, at det ikke kan erstatte det lovpligtige eftersyn, som skal udføres efter fabrikantens anvisninger af en servicemontør.

Fire gode råd
For det første er det vigtigt at holde øje med gasforbruget, der eventuelt kan aflæses og noteres hver måned, så pludselige ændringer opdages.

For det andet bør vandtrykket jævnligt tjekkes. Trykket skal være 1-2 bar, og hvis trykket er for lavt, skal der fyldes vand på.

Hvis gasfyret pludselig lyder anderledes, end det plejer, og for eksempel larmer mere eller laver en ny lyd, bør indehaveren reagere og få det efterset af en servicemontør.

Slutteligt skal der holdes øje med fugt i det rum, hvor gasfyret er installeret. Meget fugt kan skyldes dårligt aftræk. Og så skal gasfyret stoppes, døre og vinduer skal åbnes, og der skal ringes efter en servicemontør.

Læs også: Udskiftning af oliefyr og naturgas kan give store CO2-besparelser

Når gasfyret efterses og justeres jævnligt, bruger det så lidt strøm og energi som muligt.

- SMF

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere