07.12.2017  |  EL  |  Branchen

København vinder international klimapris for tredje gang

I går blev Københavns Kommune sammen med ni andre byer hædret med en C40 Award i Chicago. Københavns Kommune fik en pris for sit arbejde med at overvåge energiforbruget i sine ejendomme.

København var blandt vinderne, da C40 Cities Award i går blev uddelt i Chicago med overværelse af USA’s tidligere præsident, Barack Obama.

Her kunne Københavns Kommune modtage klimaprisen for sit omfattende arbejde med strategisk energiovervågning, energistyring og energirenovering i kommunens ejendomme:

”København skal gå forrest med grønne løsninger, som inspirerer andre storbyer. Derfor er jeg virkelig stolt over, at København nu for tredje gang vinder C40s prestigefyldte klimapris – denne gang for vores indsats med at gøre vores bygninger mere energieffektive og klimavenlige. Det er stort”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

København vinder samtidig klimaprisen, fordi den danske hovedstad er den største by i verden, som har et centralt energiovervågningssystem, der monitorerer og optimerer energiforbruget i kommunens bygninger.

Læs også: Intelligente bygninger skaber store besparelser for kommune

Overvågningssystem forbedrer energiforbrug
Bag energiovervågningssystemet står Københavns Ejendomme & Indkøb (KEID) og HOFOR, der startede med at bruge systemet i 100 pilotejendomme i 2015. Ved udgangen af 2017 har KEID installeret overvågning på 550 kommunale ejendomme, herunder skoler, daginstitutioner og kulturinstitutioner.

Med overvågningssystemet kan kommunen aflæse forbruget af el, vand og varme på timebasis og løbende justere og forbedre energiforbruget i bygningerne.

Energioptimering af bygningerne er en del af kommunens samlede indsats for at nå målet om, at København skal være den første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

København vandt sammen med værtsbyen Chicago C40-prisen i kategorien for energieffektivitet og ren energi. C40 Awards er blevet uddelt siden 2013. København har vundet to gange før – i 2013 for sin klimaplan for et CO2-neutralt København i 2025 og i 2016 for sin skybrudsplan.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere