Klimamilliarder skaber 3.000 grønne arbejdspladser
Regeringen og KL er blevet enige om en massiv investering på 2,5 milliarder kroner i kloaker, veje og bassiner for at gøre Danmark klar til fremtidens klima med monsterregn og skybrud. Investeringerne i klimatilpasning vil skabe op imod 3.000 nye job.
Aftalen om næste års økonomiske ramme for landets kommuner gavner i høj grad klimasikringen. Kommunerne får nemlig mulighed for at investere 2,5 milliarder kroner i klimatilpasning med særligt fokus på at forebygge oversvømmelser. Investeringerne kan skabe op til 3.000 nye job, og det kommer til at betyde bedre kloaker, nye veje og flere bassiner til at klare store regnskyl.
”Denne regering tager klimaforandringerne alvorligt. Det er billigere at forberede Danmark på fremtidens vejr end at rydde op efter det ene skybrud efter det andet,” siger Ida Auken i en pressemeddelelse.
Ifølge miljøministeren er aftalen et skridt på vejen mod en grøn økonomi, som er en prioritet for regeringen:
”Vi skaber job i en tid med arbejdsløshed, vi løser en klimaudfordring, og vi udvikler teknologier, som kan eksporteres til hele verden. Det er grøn omstilling.”
Læs også: Nye Regler kan give boom i byggebranchen
Løft til klimasikring
På miljø og naturområdet har KL fået et gennembrud understreger KL’s formand Erik Nielsen. Aftalen sikrer 106 millioner kroner årligt til kommunernes vand- og naturindsatser frem mod 2015, så kommunerne bliver kompenseret for de opgaver, der er forbundet med at implementere Natura2000-planerne og EU’s vandrammedirektiv.
”Kommunerne kan nu gå i gang med at bygge ”vandveje” med høje kantstene, som kan aflede vandet ved skybrud og sænke pladser og stier, så de får funktion af reservoirer i tilfælde af store regnmængder. Det her er en investering og klimasikring, som rækker mange år ud i fremtiden,” siger Erik Nielsen og fortsætter:
”Regeringen har indset, at det er en massiv opgave for kommunerne at virkeliggøre de statslige vand- og naturplaner. Så det glæder mig, at der nu er sat penge af til en reel naturgenopretningsindsats. På den måde kan vi sikre naturbeskyttelsen. Det bliver frøerne og planterne taknemmelige for, og samtidigt får vi også mulighed for at fastholde indsatsen for den borgernære natur, som fx vandrestier og friluftsliv, som en masse borgere har glæde af.”
-LRI