10.10.2018  |  EL  |  Byggeri

Klimaudspil: Tekniq efterlyser fokus på bygninger

Godt udspil, men der er mere at komme efter, lyder meldingen fra Tekniq til regeringens nye klimaudspil.

Regeringen er godt på vej til at nå målet om at nedbringe CO2-udledningen, men den når ikke helt i mål, lyder det fra brancheorganisationen Tekniq. Adm. direktør i Tekniq, Niels Jørgen Hansen, efterlyser konkrete bud på, hvordan CO2-udledningen kan reduceres i den danske byggebranche, hvor der stadig kan hentes billige reduktioner.

Læs også: Ewii udbyder varmepumper på abonnement 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Der er ingen, der er i tvivl om, at vi står i en alvorlig situation med hensyn til klimaet. Det satte FN’s seneste rapport en tyk streg under. Derfor bekymrer det os, at regeringens nye klimaudspil ikke rummer konkrete initiativer til, hvordan vi kan nedbringe CO2-udledningen i den danske bygningsmasse. I bygninger er der stadig potentiale for store besparelser til relativ få penge,” siger Niels Jørgen Hansen.

Han forklarer, at 40 procent af energiforbruget stammer fra bygninger:

”Det er derfor helt afgørende, vi får igangsat initiativer, der målrettes CO2-reduktioner i bygninger og en oplagt vej at gå er at styrke udbredelsen af varmepumper". 

2030-målene
Regeringen ser gerne, at Danmark skal være verdensførende på grøn omstilling. Det melder den ud i det nye udspil. Og Tekniq direktøren understreger vigtigheden i at indtænke byggesektoren:

”Danmark skal fokusere på at få størst mulig CO2-nedbringelse for pengene, og det er netop i bygningerne, vi finder nogle af de samfundsøkonomisk billigste CO2-reduktioner, som skal være med til at sikre, at Danmark kan opnå sit 2030-mål,” siger Niels Jørgen Hansen.

Læs også: Tekniq savner vækst-fokus, men roser ellers åbningstale

Klimaftalen er en indlysende mulighed for tage både biler, bønder og bygninger i betragtning, mener organisationen.

- SN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere