03.10.2018  |  EL  |  Branchen

Tekniq savner vækst-fokus, men roser ellers åbningstale

Brancheorganisationen Tekniq hilser statsministerens åbningstale velkommen, men understreger samtidig, at der er brug for, at regeringen også fremadrettet arbejder for at sikre den økonomiske vækst.

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag holdt åbningstale i Folketinget, var det især forslag om grønne biler og sundhedsfællesskaber, der stjal opmærksomheden. Det var dog ikke de eneste områder, som statsministeren berørte i sin tale.

Han kom således også ind på punkter, der henvender sig til el- og vvs-branchen, da han talte om styrkelsen af landets erhvervsuddannelser og initiativer, der skal forbedre danske virksomheders muligheder for at rekruttere den nødvendige arbejdskraft.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Tekniq: Politikerne skal sikre den faglærte arbejdskraft

Det vækker glæde hos brancheorganisationen Tekniq.

”Det er positivt, at regeringen på denne måde viser, at den tager erhvervslivets udfordringer, både nuværende og fremtidige, alvorligt. Nu er det så bare vigtigt, at de mange løfter og forslag omsættes til konkret handling, og vi ser frem til både regeringens bud på, hvordan man vil gøre det lettere for virksomhederne at skaffe medarbejdere, og til den lovede styrkelse af erhvervsuddannelserne, så bedre velfærd og økonomisk fremgang kan gå hånd i hånd”, siger adm. direktør hos Tekniq, Niels Jørgen Hansen.

Bør sikre fortsat vækst
Netop forskellige velfærdsinitiativer var i høj grad i fokus i talen, og også i forhold til disse er Tekniq som udgangspunkt positiv overfor statsministerens budskaber.

Læs også: Brancheorganisationer hilser regeringens erhvervsskoleudspil velkommen

”Vi vil dog samtidig opfordre til, at man fra regeringens side lægger mindst lige så mange kræfter i at sikre den fortsatte vækst”, siger Niels Jørgen Hansen og fortsætter:

”Danmark står i en stærk økonomisk udvikling. Men skal den fortsætte og styrkes, er det nødvendigt hele tiden at arbejde for at forbedre de vilkår, virksomhederne opererer under”.

 - JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere