06.01.2016  |  EL  |  Sikring

Korsbæk på Bakken installerer ny brandsikring

Detektorer, alarmtryk og andre enheder skal i fremtiden beskytte den populære attraktion.

Når Bakken åbner for gæster igen den 17. marts 2016, er det med nye installationer i en af sidste sommers mest populære seværdigheder, Korsbæk på Bakken.

Det lille Matador-univers indeholder blandt andet Postgården, Damernes Magasin og Jernbane Restauranten – og nu også ekstra brandsikring af byens huse.

Flere alarmer og færre fejlalarmer
Det er Trebbien Electric, der er hovedentreprenør på installationsarbejdet, mens Schneider Electric står bag det netværk af enheder, der skal sørge for, at røg og varmeudvikling bliver opdaget med det samme.

Installationerne omfatter blandt andet cirka 235 detektorer og alarmtryk, der er bundet sammen med en brandalarmeringscentral. Centralen udpeger præcis hvor, der forekommer kritisk røgudvikling eller unormal temperaturstigning, hvilket giver mere tid til brandfolkenes redningsaktion. Derudover er de normale brandalarmer blevet suppleret med talevarslingsanlæg, som skal nedsætte panik og stress blandt de mange gæster, hvis en alarm bliver aktiveret.

Læs også: Skoler brandsikrer som aldrig før

Sidst, men ikke mindst, skal 140 intelligente, optiske røgdetektorer og termiske sensorer, som ”tænker før de taler”, minimere antallet af fejlalarmer og kun lyde, når der er en reel fare. 

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere