Lærlinge strømmer til installationsbranchen
Antallet af lærlinge i installationsvirksomheder fortsætter med at stige. Ifølge Tekniq viser det, at branchen tager sit ansvar alvorligt og sætter pris på de unges kompetencer.
Dørene står på vid gab hos de danske el- og VVS-installationsvirksomheder, når det gælder om at trække flere lærlinge til branchen.
I første halvdel af 2018 var der således en markant stigning i antallet af indgået uddannelsesaftaler hos både el- og VVS-virksomhederne på henholdsvis 12,5 og 27,6 procent i forhold til samme periode året før.
Læs også: Virksomhederne tager flere lærlinge ind
”Der er tale om meget markante stigninger, som igen understreger, at installationsbranchen tager sit ansvar for at uddanne fremtidens arbejdskraft meget alvorligt. Stigningen bliver endnu mere imponerende, når man tænker på, at vi allerede i 2017 var på et meget højt niveau. At det på den baggrund er lykkedes at fortsætte den positive udvikling, er ganske enkelt fantastisk”, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq.
Brug for teknologisk viden
Ifølge Tekniq viser stigningen i antallet af nye lærlinge også, at man i branchen sætter stor pris på og har brug for de kompetencer, den næste generation af elektrikere og VVS-energispecialister kan byde ind med.
”Installationsvirksomhederne har oplevet en årrække med stabil vækst og en rivende teknologisk udvikling. Skal det fortsætte, er der brug for dygtige faglærte med viden om de nyeste teknologiske muligheder, og her spillere lærlingene en helt afgørende rolle", siger Tina Voldby.
Læs også: En ud af tre VVS-installatører har fået sværere ved at skaffe lærlinge
Væksten i installationsbranchen er med til at trække den samlede udvikling for erhvervsuddannelserne i en positiv retning. Ser man på tallene for samtlige erhvervsuddannelser, har de således oplevet en vækst i antallet af praktikpladser på 7,8 procent.
-JM