26.09.2018  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Lad vores digitale værktøjer minimere spildtiden

Indhold fra partner Hvad er dette?

To tredjedele af en håndværkers arbejdsdag sander til i spildtid. Det kan CalWins portefølje af digitale værktøjer være med til at afhjælpe.

To tredjedele af en håndværkers arbejdsdag går med spildtid, har et omfattende forskningsprojekt fra Aarhus Universitet for nyligt dokumenteret. Det er skidt for produktiviteten og dermed skidt for bundlinjen.

Hos CalWin udvikler vi digitale værktøjer, der netop kan hjælpe til at minimere spildtid og manuelle arbejdsgange i en presset hverdag. Fra vores kvalitetssikringssystem KviKS over drifts- og vedligeholdelsessystemet DriVE til det mobile tilbudssystem Corbis, der gør det muligt at afgive komplette tilbud på installationsopgaver direkte fra en tablet.

En udregning foretaget af revisions- og konsulentvirksomheden BDO har eksempelvis påvist, at Corbis kan spare installatører for et tidsforbrug svarende til 50.000 kroner om året på tilbudsprocessen.

”Undersøgelser som den, Aarhus Universitet har foretaget, er bare med til at understrege, at der er et kæmpe uforløst potentiale i it-baserede værktøjer, der kan effektivisere installatørernes hverdag,” siger administrerende direktør i CalWin A/S, Carsten Rasmussen.

Sparer millioner af kroner på værktøjsbudgettet

Et andet eksempel er vores materiel- og værktøjsstyringssystem TraceTool, der sparer vores kunder millioner af kroner hvert år.

Hos teknikentreprenøren Caverion har TraceTool eksempelvis erstattet de papirmapper og pc-baserede databasesystem, som før i tiden blev anvendt til at holde styr på Caverions tusindvis af værktøjer og andet materiel – fra skruetrækkere til store lastbiler.

Ved at registrere navn og værktøjsnummer i TraceTool sparer Caverions værktøjsansvarlige en lang række besværlige manuelle processer. Herefter registrerer TraceTool hver gang, det pågældende værktøj skannes ud til en bestemt opgave. På den måde er der altid helt styr på værktøjets placering.

”Vi har fuldstændig automatiseret de processer, der tidligere krævede pen og papir,” fortæller Kaj Holm, værktøjsansvarlig hos Caverion.

Alt i alt hjælper TraceTool Caverion til at spare millioner af kroner hvert år på værktøjsbudgettet.

Automatiske notifikationer på mobilen

Også hos elinstallatøren EL:CON anvender man TraceTool til at minimere såvel administrationsomkostninger som papirforbrug. Siden 2017 har EL:CON blandt andet brugt TraceTool til at sikre, at virksomheden helt automatisk overholder myndighedskravene til eftersyn af eltavler, værktøjer, stiger og andre installationer eller materiel.

Den medarbejder, som har lånt det pågældende værktøj, får ganske enkelt en e-mail og en notifikation på mobiltelefonen, når det er tid til et servicetjek – og bliver ved med at få notifikationer, indtil servicetjekket er gennemført.

Det er Institut for Ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet, som har gennemført undersøgelsen af håndværkernes effektivitet i dagligdagen. Undersøgelsen er baseret på over 1.000 timers observationer af håndværkere på fire forskellige byggepladser.

Læs mere om CalWins digitale værktøjer her.

Tags: Calwin A/S

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere