27.02.2020  |  EL  |  Belysning

LED-strips giver sikkert og energivenligt lys til arbejdspladsen

Brug af LED-strips på byggepladser frem for traditionelle armaturer kan spare både tid og strømforbrug – og så kan det øge sikkerheden.

Elinstallatør Tue Braas er ikke i tvivl om, hvilken vej, han skal gå, når han bliver bedt om at etablere indendørs belysning på en byggeplads: Det skal gøres med LED-strips.

Læs også: Beboere i Aarhus Kommune raser over ny gadebelysning

Til to af de større opgaver, som hans firma JT El-Pro er med i, bruger han LIT230 fra LumenLight, leveret af Solar.

”LED-strips slår de traditionelle armaturer på alle parametre. Vi vælger aldrig andet nu”, siger Tue Braas.

Det skyldes ifølge ham, at LED-stripsene giver bedre lys, er nemmere at sætte op og tilpasse, er robuste og tåler vand. Derudover har de lavt strømforbrug og har færre samlinger end armaturer, hvilket betyder, at risikoen for fejl mindskes.

”Det er så også dyrere end de traditionelle armaturer, men det er nærmest 100 gange hurtigere at sætte op, så de penge tjener vi hurtigt hjem”, siger han.

I Gartnerbyen i Odense har JT El-Pro el-entreprisen på 126 seniorboliger i et etagebyggeri med Skjøde som totalentreprenør, hvor Tue Braas har valgt at gøre brug af LED-strips som lyskilde.

Øget sikkerhed og bedre bundlinje
”Før, når vi lavede indendørs belysning af byggepladser, brugte vi armaturer. I et etagebyggeri som dette her ville vi sætte et armatur op på hver repos. Men det bliver jo en punktbelysning, der kun lyser et afgrænset område op. Nu har vi i stedet sat LIT230-strips fast blandt andet under gelændere, så vi får en god belysning af trappen hele vejen op. Og det er også supernemt at trække rundt om et hjørne og ind i en vinge af byggeriet. Det er sikkerhedsmæssigt langt, langt bedre”, siger han.

Hos importøren LumenLight genkender man markedets behovet for belysning på byggepladsen, der kan øge sikkerheden og samtidig skabe en bedre bundlinje.

Læs også: P-hus får smæk på farverne med specialprogrammeret LED

”Især på byggepladser er det essentielt for sikkerheden med klar og god belysning. Med LIT230 LED-strips kan man montere effektiv belysning hurtigt og fleksibelt, ligesom der er enorme beløb at spare på el-regningen på byggepladsen i forhold til de klassiske 500W og 1.000W arbejdslamper”, fortæller belysningsekspert Peter Aaløse fra LumenLight.

-SMF

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere