Lindab udvikler tag med integrerede solceller

Lindab lancerer til foråret et soltag, der skal fremme den vedvarende energiproduktion uden at gå på kompromis med husets arkitektoniske udtryk.

Med udviklingen af SolarRoof ønsker Lindab kombinere klimavenlige produkter med design, så flere boligejere vælger solceller som energikilde. Foto: Lindab..

Hvis halvdelen af danske husstande fik solceller installeret på taget, kunne hele Danmarks elforbrug dækkes i én skyfri time, og der ville blive taget et gevaldigt skridt i retningen mod den langsigtede ambition om et CO2-neutralt Danmark.

Sådan lyder konklusionen i en analyse foretaget af Energinet.dk, der illustrerer solcellernes betydelige potentiale i forhold til dansk vedvarende energiproduktion. Et potentiale, der tilsyneladende stadig venter på at blive fuldt udnyttet, da 15 procent af det samlede elforbrug på nuværende tidspunkt bliver dækket i de solrigeste timer.

Ifølge Lene Agger, der er udviklingsingeniør i Lindab, ligger en del af grunden til stilstanden i et manglende udvalg af solceller, der kan integreres i husets arkitektur på en æstetisk facon.

”Vi oplever, at mange arkitekter gerne vil bygge med solceller på grund af de energimæssige fordele, men de er tilbageholdne på grund af æstetiske hensyn. Det bliver simpelthen ikke en integreret del af husets arkitektur og udtryk, når solcellerne eftermonteres på taget som selvstændige elementer”, siger hun.

For at imødekomme markedets efterspørgsel på energieffektive solceller, hvor der samtidig er tænkt over designet, har Lindab udviklet et nyt ståltag ved navn SolarRoof, der kombinerer tag og solceller i én integreret løsning.

Læs også: Solceller skal fremover levere strøm til Limfjordstunnelen

”Det er et produkt, der er stor efterspørgsel på, fordi det i bygningsreglementets energikrav for 2020 forventes, at man bygger med solceller. Det har indtil nu været en udfordring for arkitekterne på grund af det æstetiske aspekt, men det løser SolarRoof. I og med solcellerne er integrerede i taget, kan det nemlig producere energi uden at gå på kompromis med arkitekturen”, siger Lene Agger.

SolarRoof produceres som traditionelt kliktag, hvor solcellepanelerne limes oven på tagkonstruktionen. Løsningen skal komplimentere husets form og arkitektur, hvor monteringsarbejdet, ifølge Lindab, bliver forenklet og mere effektivt.

Lindab introducerer solcelletaget for første gang på det danske marked på Byggeri’20-messen, og taget er samtidigt nomineret til Byggeriets Energipris 2020, der uddeles 11. marts som en del af byggemessen.

- HCL

2ctrl ApS

Sponseret

KNX intelligent lysstyring – fremtiden for nybyggeri

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

21.02.2025Eaton Electric Danmark

Sponseret

Undgå driftsstop: Fire råd til at beskytte virksomheders elsystem mod fejl

20.02.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Lineær belysning hos Toyota STS Biler Viborg

20.02.2025Eaton Electric Danmark

Sponseret

Databoom kræver nye opgør med traditionelle effektivitetsmålinger i datacentre

20.02.2025Alcadon ApS

Sponseret

Er vi ikke alle i ny og næ på udkig efter pålidelige og effektive COAX-løsninger?

17.02.2025Gustav Klauke GmbH

Sponseret

Altid på den sikre side, med Klauke

14.02.2025NKT (Denmark) A/S

Sponseret

Slutspurt

12.02.2025Alcadon ApS

Sponseret

24, 25, kransekage og AI

11.02.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Nye muligheder for avanceret beskyttelse – men mulighederne forpligter

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Vølund Varmeteknik A/S
Uddannelse
⭐️ BLIV EKSPERT I SALG AF VARMEPUMPER - salgskursus med gratis overnatning ⭐️

På kurset får du en spændende kombination af teknisk viden og træning i kommunikation, som gør dig i stand til at forklare komplekse varmeløsninger på en enkel måde, der er forståelig for dine kunder.

Dato

26.02.2025

Tid

08:30

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams

Dansk Standard
Kursus
Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

Kurset introducerer dig for de grundlæggende principper for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg. Vi gennemgår kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak

Kurset giver dig dybdegående viden om køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak som kølemiddel.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Kolding)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding