24.03.2017  |  VVS  |  Branchen

Mæglingsforslag på VVS-området ligger klar

Før middag blev det afklaret, hvad der kommer til at ske med VVS-overenskomsten.

I dag klokken 11.30 præsenterede forligsmanden, LO og DA et samlet forslag til overenskomstforligene på det private arbejdsmarked. Det betyder, at det nu er afklaret, hvad der kommer til at ske med VVS-overenskomsten.

Ifølge forslaget skal prislisterne i VVS-overenskomsten reguleres med 1,9 procent pr. 1. juli 2017. Men de efterfølgende to år reguleres priserne kun, hvis parterne bliver enige om en ordning, der giver mulighed for, at der kan aftales en anden for form for akkord i VVS-overenskomsten end den nuværende.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvis det lykkes, vil priserne blive reguleret med 2 procent pr. 1. marts 2018 og 2,3 procent pr. 1. marts 2019.

”Vi anerkender, at forligsmanden har fundet en løsning, der balancerer hensynet til begge parter”, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq og fortsætter:

”Det lægger et pres på, at parterne når frem til en løsning i overenskomstperioden, og vi vil gå konstruktivt ind i forhandlingerne og gøre vores yderste for, at det lykkes”.

I det samlede mæglingsforslag indgår også forligene på de øvrige overenskomstområder, der allerede er indgået aftaler om. Det vil for Tekniqs vedkommende sige elektrikeroverenskomsten, HK-overenskomsten og TL-overenskomsten.

Det forventes, at det samlede mæglingsforslag sendes til afstemning på tirsdag, og at resultatet af afstemningen offentliggøres 20. april.

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere