06.12.2018  |  VVS  |  Varme og køling

Mange fejl i installationer af varmepumper

Installationer af varmepumper volder fortsat kvaler. Det er både under dimensionering, installation og indregulering, at fejlene opstår, viser en ny rundspørge.

Videncenter for Energibesparelser i Bygninger (VEB) har i efteråret foretaget en mindre telefonisk undersøgelse hos en række installationsvirksomheder, producenter og grossister samt brancheorganisationer. Videncentret har spurgt om, hvilke typer af fejl interviewpersonerne oplever, der er på varmepumpeinstallationer i private hjem.

"De nye undersøgelse er ikke videnskabelig, men den tyder på, at der er stor variation i kvaliteten af varmepumpeinstallationerne i de danske hjem, og at omfanget af forskellige fejltyper er stort. De opstår såvel i dimensioneringen som i installationsarbejdet og indreguleringen, mens det til gengæld er sjældent, at der opleves fejl på selve varmepumpen", siger Vagn Holk, leder af VEB.  

Telefonundersøgelsens resultater understøttes af en tidligere mere omfattende undersøgelse 'Den gode varmepumpeinstallation', som viser, at der er fejl på 85 procent af varmepumpeinstallationerne.

Øget indsats
Videncentret har i samarbejde med Energistyrelsen et øget fokus på kursusindsatsen til varmepumpeinstallatørerne, hvor Energistyrelsen har afsat 1,4 millioner kroner til at styrke kompetencerne på varmepumpeområdet – herunder at afholde kurser samt forbedre og videreudvikle kursusindhold til fremtidige kurser om varmepumper. For at minimere omfanget af fejl er indsatsen særligt målrettet mod korrekt installation af varmepumperne.

"De mange forskellige typer af fejl viser, at der er brug for et grundlæggende løft af kompetencerne på varmepumpeområdet – sådan at boligejere, der installerer varmepumper, kan være sikre på, at varmepumpen kører energieffektivt, og at de opnår den energibesparelse, de med rette forventer”, siger Vagn Holk.  

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere