14.11.2019  |  VENTILATION  |  Branchen

Medarbejderne hos Lindab sætter sammenhold på dagsordenen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Da Great Place to Work for nylig afslørede listen med landets bedste arbejdspladser, var Lindab igen at finde på listen. Det er, for tredje år i træk, resultatet af en målrettet indsats for at styrke kulturen og sammenholdet, og det er en opgave, som medarbejderne løser i fællesskab.

Med en placering på listen over Danmarks Bedste Arbejdspladser i kategorien mellemstore virksomheder var der god grund til glæde og stolthed hos Lindab. Hvert år offentliggør Great Place to Work en liste med landets bedste arbejdspladser, som prioriterer arbejdet med medarbejdertrivsel højt. Offentliggørelsen fandt sted til et stort anlagt arrangement i Cirkusbygningen i København.

”Vi er enormt glade for den store anerkendelse i at være med på listen blandt så mange virksomheder, der kæmper for at skabe gode arbejdspladser. Det er et kæmpe skulderklap til den indsats, som mine mange kollegaer yder i det daglige,” fortæller Mette Brøndum, administrerende direktør i Lindab.

Fokuseret indsats styrker sammenholdet

Som et direkte resultat af arbejdet og resultaterne fra sidste års Great Place to Work-certificering har Lindab gennem hele året haft fokus på at styrke sammenholdet i det daglige og i mødet med kunderne. Mens målet har været udstukket på forhånd, så er vejen til målet derimod helt op til medarbejderne i de enkelte afdelinger.

”Den gode arbejdsplads er et fælles ansvar. Derfor har det været op til de enkelte afdelinger at finde ud af, hvilke konkrete behov, de har, og hvad de kan gøre for at styrke sammenholdet. For nogle har det handlet om mere kommunikation, mens andre har været på afdelingsbesøg og er helt bogstaveligt kommet hinanden nærmere på tværs af organisationen,” fortæller Heino Juhl, marketing og HR-manager i Lindab.

Kulturen tiltrækker og fastholder arbejdskraft

En række brancher er udfordret af mangel på arbejdskraft, og byggebranchen er ingen undtagelse. Hos Lindab ser man en stærk kultur med tydelige værdier gennem hele organisationen som et af de vigtigste elementer i at kunne tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

”Du kan få samme opgaver i andre virksomheder. Det, der gør en virksomhed enestående, er kulturen. Derfor skal vi hele tiden arbejde med kulturen og sikre, at den kan rumme både nuværende og kommende medarbejdere. Hvordan udvikler vi os, så alle kan se sig selv i det? Det er det store spørgsmål, som vi i fællesskab forsøger at finde svaret på.” fortæller Heino Juhl og fortsætter:

”Ét vigtigt element i vores kultur er tillid. Vi stoler på hinandens kompetencer og har tillid til, at den enkelte medarbejder løser sine opgaver. Med frihed under ansvar får den enkelte en høj grad af fleksibilitet i det daglige, og det sætter mange stor pris på.”

Fælles beslutninger skaber stolthed

Den stærke virksomhedskultur kan ikke sættes på formel, men gennem arbejdet med Great Place to Work er det tæt på. Her foregår arbejdet meget systematisk med benchmarks, nedslagsområder og besvarelser fra medarbejderne, så udviklingen kan følges over tid.

”Vi kan se på medarbejdernes besvarelser, at mange er stolte over den måde Lindab bidrager til samfundet på. Det ser vi som en klar forbindelse til vores jubilæumsdonation, hvor medarbejderne besluttede, at beløbet skulle gå til Dansk Røde Kors for organisationens arbejde med Besøgstjenesten. Det øger både stolthed og sammenhold, når man gør ting i fællesskab.” fortæller Heino Juhl.

Mere fra Lindab A/S

Lindab A/S

www.lindab.dk

Lindab er en international koncern, som udvikler, fremstiller og distribuerer produkter og systemløsninger til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.Vi fremstiller ventilationsløsninger og byggekomponenter i tyndpladestål og tilbyder et komplet produktprogram i tag- og facadebeklædning, tagrender og energieffektive porte i overfladebehandlet stål. Hele produktsortimentet er kendetegnet…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere