20.02.2020  |  EL  |  Branchen

MT Højgaard Holding sælger Lindpro

Indhold fra partner Hvad er dette?

MT Højgaard Holding A/S har dags dato solgt det 100%-ejede datterselskab Lindpro A/S til Kemp & Lauritzen A/S. Salget er betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Salgsprisen for aktierne er aftalt til 265 mio. kr.

Lindpro er en af Danmarks førende teknik- og serviceentreprenører med aktiviteter inden for el, sikring, intelligente bygningsinstallationer, velfærdsteknik og Facility Management. Lindpro havde i Danmark i 2019 en omsætning på 757 mio. kr. Kemp & Lauritzen overtager ved salget ca. 835 medarbejdere på 17 lokationer i Danmark.

– Vi arbejder på at skærpe og udbygge MT Højgaard-koncernens styrkepositioner og konkurrencekraft i markedet. Vores ejerskab af Lindpro stod ved en skillevej. Enten skulle vi udvikle Lindpro til en fuldservice leverandør af tekniske installationer eller sælge selskabet til en ny ejer. Vi har valgt det sidste for at sikre det rigtige ejerskab af Lindpro på den lange bane. Salget styrker MT Højgaard koncernens balance, så vi får de bedste muligheder for at udvikle den samlede forretning. Samtidig får Lindpro og medarbejderne en langsigtet ejer med et klart fokus på virksomhedens kernekompetencer, siger adm. direktør og koncernchef Morten Hansen, MT Højgaard Holding.

Salget af Lindpro giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til omsætning, driftsresultat og pengestrømme fra driften for 2019 i MT Højgaard-koncernen og MT Højgaard Holding A/S.

Lindpros grønlandske datterselskab Arssarnerit A/S i Nuuk indgår ikke i salget til Kemp & Lauritzen. Arssarnerit fortsætter som et selvstændigt selskab under MT Højgaard International. Forretningsenheden MT Højgaard International er etableret med udgangen af 2019 for at sikre ledelsesmæssigt fokus på MT Højgaard-koncernens aktiviteter i Grønland, Færøerne, Maldiverne og Portugal.

– Vi ønsker at udbygge vores position på bygge- og infrastrukturopgaver i Nordatlanten og vil investere i videreudviklingen af Arssarnerit som en førende virksomhed på tekniske installationer i
Grønland, siger Morten Hansen.

Tags: Lindpro

Mere fra Lindpro

Lindpro

www.lindpro.dk

Lindpro, der er en af Danmarks førende teknik- og servicevirksomheder, beskæftiger omkring 1000 medarbejdere og har afdelinger over hele Danmark samt datterselskabet Arssarnerit i Grønland.Hos Lindpro satser vi på innovative produkter og ydelser samt kompetente medarbejdere. Vores samlede kompetencer udvikles og omsættes kontinuerligt i effektive og værdiskabende processer.Vi kan vores håndværk, o…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere