15.09.2020  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Munters Flexline dampbefugtere løser indeklimaproblemer i kontorbygninger

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hillerød Forsyning blev i 2008 udskilt fra Hillerød Kommune som et selvstændigt selskab. Efter at have haft adresse i Hillerød centrum, kunne Hillerød Forsyning i 2018 flytte ind i helt nye bygninger, Solrødgård, beliggende naturskønt lidt uden for byen. Her finder man Klima- og Miljøcenter, der omfatter både renseanlæg, genbrugsstation og administrationsbygning.

Lav luftfugtighed gav udfordringer

I administrationsbygningens kontorer arbejder ca. 60 medarbejdere. Der er installeret 2 ventilationsanlæg til at sikre et godt indeklima for de ansatte. Kort tid efter indflytningen oplevede medarbejderne dog problemer med statisk elektricitet i vinterperioden, forårsaget af lav luftfugtighed i lokalerne. Man var også  opmærksom på, at bygningens trægulve kunne tage skade af den for lave luftfugtighed.

Michael Herse, Leder af Facility hos Hillerød Forsyning, tog kontakt til Munters for at finde en løsning på problemet.

Flexline dampbefugtere løste problemet

Munters udarbejdede et løsningsforslag, der ville kunne sikre et indeklima, der både ville forbedre komforten for de ansatte og beskytte trægulvene mod udtørring.

Fordele for Hillerød Forsyning:

Forbedret indeklima i kontorlokaler
Problemer med statisk elektricitet undgås
Trægulve er beskyttet mod udtørring
Enkel tilslutning til eksisterende ventilationsanlæg

Løsningen bestod af 3 stk. Munters Flexline dampbefugtere, med en kapacitet på hhv. 15, 40 og 100 kg damp/timen. Befugterne er elektrodebefugtere, der anvender almindeligt brugsvand. De 3 Flexline aggregater blev tilsluttet de centrale ventilationsanlæg . Da det ene ventilationsanlæg forsyner to forskellige kontorområder, er der tilknyttet 2 Flexline befugtere til dette anlæg, hvilket øger fleksibiliteten og muligheden for mere individuelle indstillinger. Befugterne tilfører fugt til ventilationsluften når den relative luftfugtighed falder til under 35% RH.

Tilfredse medarbejdere

Efter installationen kan Michael Herse konstatere, at indeklimaet er forbedret og medarbejderne udtrykker tilfredshed med løsningen.

Michael Herse, Leder af Facility, Hillerød Forsyning:

”Der opstod behov for befugtning, da vi oplevede problemer med statisk elektricitet i kontorområderne. Vore trægulve ville tage skade af den tørre indendørs luft.

Via ventilationsleverandøren fik vi kontakt med Munters og vi føler, at vi med Munters har været i trygge hænder. Vi har fået super rådgivning igennem hele forløbet og Munters har til vores store tilfredshed udført både installation og indkøring af anlæggene. Problemerne med statisk elektricitet er forsvundet og vi oplever ikke problemer med at trægulve revner osv.
Vi har tegnet ServiceCaire™ vedligeholdelsesaftale med Munters A/S for at holde anlæggene i topform fra starten.”

Munters Flexline dampbefugtere

Munters Flexline repræsenterer en ny generation af dampbefugtere, der består af en basismodel, som nemt kan udvides til en skræddersyet befugtningsløsning til ethvert behov. Med konceptet kan vi tilbyde et modulært system, der sikrer både stor fleksibilitet og hurtig levering. Ud fra Flexline basismodellen konfigureres skræddersyede befugtningsløsninger til ethvert behov, f.eks. til optimering af indeklimaet i industrien, kommercielle bygninger, kultur- og fritidsfaciliteter.

FlexLine er tilgængelig både som elektrodebefugter og som varmelegemebefugter – afhængigt af vandkvaliteten og den påkrævede reguleringsnøjagtighed. Da anlæggene leveres som forhåndskonfigurerede enheder, er installationen enkel og anlægget vil til enhver tid kunne udvides.

Til befugtningsopgaver, der kræver høj præcision, f.eks. i procesindustrien tilbyder vi Flexline Plus & Process dampbefugtere
Læs meget mere om Flexline befugterne her.

Mere fra Munters A/S

Munters A/S

www.munters.dk

Munters er global markedsleder indenfor affugtning og energieffektive luftbehandlingsløsninger, baseret på mere end 50 års erfaring med styring af luftfugtighed.Vore kunder befinder sig i en bred vifte af segmenter, så som: Fødevare-, farmaceutisk- og elektronik industrien, Datacentre,  Forsvaret, offentlige instanser, saneringsbranchen og byggebranchen. Produktion, salg og service&…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere