07.11.2019  |  EL  |  Belysning

Næstveds gamle lysstofs-gadelamper udskiftes med LED

Til næste år vil Næstved Kommune udskifte 1.200 gadelamper, så lyset fremover kommer fra energirigtige LED-pærer. De nye gadelamper er samtidig billigere i drift og sikrer, at kommunen ikke behøver at slukke for gadebelysningen efter klokken 22.

Mens 1.200 gamle lysstofarmaturer allerede sidste år måtte lade livet, så skal endnu 1.200 af Næstved Kommunes lysstofslamper til næste år udskiftes med energirigtige LED-gadelamper, der både er betydeligt billigere i drift og samtidig lyser hele døgnet, skriver sn.dk. 

Læs også: 21.000 gadelamper i Randers har fået LED-belysning

Det fremgår af kommunens store renoveringsplan for gadebelysning, som netop er blevet godkendt i teknisk udvalg.

”Det smarte ved LED-lamperne er, at vi kan sænke lysstyrken efter klokken 22. Der er altså fortsat lys i din gadelampe, og du behøver ikke famle rundt i mørke”, fortæller driftschef i NK Forsyning, Peder Hansen, til sn.dk.

Ledninger skal graves ned
I første omgang er det til næste år kommunens mest udtjente master, utidssvarende lamper og møre ledninger, der står for tur. I Tappernøje skal 103 master og lamper udskiftes, Glumsø får 100 nye lamper, mens man i Fuglebjerg skifter 30 master og lamper.

”Vores vurdering er, at det ikke giver meget mening at installere nye LED-lamper, der holder i 20 år i gamle luftledninger, der ikke holder særlig længe. Derfor giver det meget bedre mening at grave kablerne ned. Det er bare skide dyrt”, siger Peder Hansen til sn.dk.

Læs også: Færdigt arbejde: 29.000 gadelamper har fået LED-pærer i Aarhus

Næstved Kommune har til næste år i alt afsat 6,5 millioner kroner til projektet. Det rækker dog ikke til, at man allerede næste år kan skifte samtlige luftledninger ud i byen. Det sker derfor kun på udvalgte steder i 2020.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere