13.01.2022  |  EL  |  Energi

Nexans vinder skotsk vindmøllekontrakt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Virksomheden Nexans har vundet muligheden for at levere løsninger til højspændingskabelsystemer til den skotske vindmøllefarm Moray West. Vindmøllefarmen er et led i den skotske strategi om at blive CO2-neutrale i 2045.

Virksomheden Nexans, der specialiserer sig inde for kabel- og optisk fiberindustri, har i samarbejde med Ocean Winds i december vundet muligheden for at designe, fremstille, levere og beskytte eksportkabelsystemet til den længe ventede skotske vindmøllefarm Moray West. Partnerskabet med Vindenergiprojektet Ocean Winds forventes at styrke Nexans positionering i forhold til Storbritanniens grønne omstilling. Eksportkablerne, Nexans skal levere, vil blive fremstillet i virksomhedens norske, amerikanske og belgiske afdelinger.

Vindmøllefarmen forventes at levere strøm til over 650.000 skotske husholdninger og udgør et led i landets plan om at nå CO2-neutralitet i 2045. Det er tilmed også et vigtigt skridt for Storbritanniens målsætning om snart at kunne generere nok ’off-shore’ strøm fra vindmøller til at kunne levere strøm til hele landet. Projektet er en 860 megawatt vindmøllefarm ud fra Skotlands nordøstlige kyst.

Ocean Winds er i sig selv et samarbejde mellem EDP Renewables og ENGIE, der tilsammen ansætter omkring 300 medarbejdere.

-AKJ

Mere fra Nexans

Nexans

www.nexans.dk/

Electrify the future I mere end 100 år har vores virke udelukkende drejet sig om kabler: Vores forretning, vores lidenskab, vores ekspertise. I dag står vi overfor en fremtid, hvor overgangen til det elektrificerede samfund vil ske meget tidligere, end vi har forestillet os. Elektrificering gennemsyrer alt, hvad vi er og gør, og vi er derfor mere end klar til at blive en h…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere