19.04.2016  |  EL  |  Byggeri

Niels Bohr Bygningen har afholdt rejsegilde

Bygningsstyrelsen holdte fredag rejsegilde for Niels Bohr Bygningen, der er et af de største universitetsbyggerier i styrelsens historie.

Byggeriet af Niels Bohr Bygningen til det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet er i fuld sving. I fredags nåede byggeriet endnu en milepæl, da der blev afholdt rejsegilde. Og det glæder Gyrithe Saltorp, direktør i Bygningsstyrelsen, som er statens bygherre på byggeriet:

"Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan holde rejsegilde på et af vores største universitetsbyggerier. Det er et uhyre komplekst byggeri, hvor vi stiller præcise krav til de højteknologiske installationer til intelligent opvarmning, køling, styring af lys, ventilation og udsugning i for eksempel laboratorierne”, lød det fra direktøren forud for rejsegildet.

Læs også: Elinstallationer til 4.000 studerende 

Om byggeriet

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Brugere: Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet; KU Science.

Totalrådgiver: Rambøll

Arkitekter: Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Christensen & Co Arkitekter, samt GHB Land-skabsarkitekter. 

Niels Bohr Bygningen skal fra sommeren 2017 danne rammerne for cirka 4.000 studerende, 800 forskere og 500 øvrige medarbejdere på Københavns Universitet.

Byggeriet af Niels Bohr Bygningen blev påbegyndt sommeren 2014 og bliver på 52.000 kvadratmeter - svarerende til cirka 240 fodboldbaner. Det er et af de største byggerier, som Bygningsstyrelsen har bygget for staten, og budgettet lyder på 1,6 milliarder kroner.

Godt samarbejde
Gyrithe Saltorp er særligt glad for samarbejdet om Bygningsstyrelsens performancetest på Niels Bohr Byggeriet:

"Det teknisk meget avancerede byggeri kræver et vedvarende og tæt samarbejde. Her har samarbejdet om brugen af performancetesten mellem de tekniske projektledere på Københavns Universitet, installationsentreprenørerne og Bygningsstyrelsens projektansvarlige været ekstraordinært godt og værdiskabende. Der er opbygget ny fælles viden og skabt synergi, ligesom samspillet i mange situationer har været en forudsætning for at lykkes med at installere de teknologisk avancerede anlæg”.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere