31.03.2017  |  VENTILATION  |  Byggeri

Niels Bohr Bygningen overskrider budgettet med mindst 160 millioner

Bygningsstyrelsen forventer, at milliardbyggeriet Niels Bohr Bygningen i København bliver mindst 160 millioner kroner dyrere end planlagt. Det bliver den kommende beboer, Københavns Universitet, der skal betale regningen.

Det går ikke helt som forventet for Niels Bohr Bygningen i København. Det 1,6 mia. kr. dyre byggeri bliver både forsinket med mindst et år og overskrider budgettet med mindst ti procent, altså 160 millioner kroner, skriver Ingeniøren.

Det bekræfter byggeriets bygherre, Bygningsstyrelsen, i en e-mail til Ingeniøren.

Både forsinkelsen og den ekstra regning skyldes mest af alt, at styrelsen undervejs har haft problemer med entreprenøren, den spanske teknikvirksomhed Inabensa, og for halvanden måned siden endte med at opsige kontrakten. Inabensa stod for VVS og ventilation i bygningen.

Universitetet står tilbage med regningen
Det er endnu uvist, hvordan de resterende VVS- og ventilationsopgaver skal klares, men ét er sikkert: Det bliver den kommende beboer, Københavns Universitet (KU), der skal betale regningen. Og både den ekstra tid og de ekstra penge kan godt gå hen og blive et problem for universitetet.

”For det første står vi med et tidsproblem, for folk skal jo være i nogle andre lokaler, mens der bliver bygget, og der mangler plads. Men vi får også et økonomisk problem, for byggerierne kommer til at koste mere end budgetteret, hvilket resulterer i en højere husleje. Bruger vi pengene på husleje, kan vi ikke anvende dem til andre ting, vi gerne ville”, forklarer direktør for Københavns Universitet, Jesper Olesen, til KU’s egen avis, Uniavisen.

Læs også: Plejehjem skyder genvej til bedre indeklima

Bygningsstyrelsen kan endnu ikke oplyse præcis hvor dyr budgetoverskridelsen, og hvor stor forsinkelsen, vil ende med at blive. Bedste bud på sidstnævnte er, at Niels Bohr Bygningen, der skulle have været klar ved årsskiftet, kan stå færdig i 2018.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere