09.11.2018  |  EL  |  Energi

Ny aftale sikrer energirenovering af sygehuse

En ny energirenoveringsaftale skal sikre, at sygehusene i Region Sjælland sparer penge på el, varme og vand, uden at skulle punge ud.

En ny aftale om energirenovering af sjællandske sygehuse skal sikre lavere forbrugsregninger. Regionsrådet vedtog femte november igangsætningen af renoveringsprojektet, som skal finansieres af besparelser på el-, varme- og vandregningerne.

Læs også: Startup skal effektivisere stor energirenovering

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi får en lavere regning på el, varme og vand, og det finansierer investeringen i energi-renoveringen. Der er et potentiale for investeringer i energibesparelser på 200-300 millioner kroner over to-tre år og disse tilbagebetales via energibesparelserne over 15 år”, siger Julie Jacobsen, formand for udvalget for erhverv, innovation, uddannelse og grøn omstilling i Region Sjælland.

Så meget kan spares

Delaftale 1 - Holbæk Sygehus samt Sjællands Universitetshospital Roskilde og Køge:

  • Varmebesparelser: 5.085 MWh / år
  • El-besparelser: 3.324 MWh / år
  • Vandbesparelser: 4.044 m3 / år
  • Samlet CO2 reduktion 1.055 ton / år

Delaftale 2 - Næstved, Slagelse, Ringsted og Nykøbing Falster sygehuse:

  • Varmebesparelser: 5.864 MWh / år
  • El-besparelser: 2.603 MWh / år
  • Samlet CO2 reduktion: 964 ton / år

Renoveringen sker med udgangspunkt i ESCO-projekt, Energy Service Company, som er en offentlig-privat samarbejdsmodel, der skal skabe energibesparelser i bygninger. Det betyder, at regionen samarbejder med private firmaer, som planlægger og gennemfører energirenoveringen.

Regionens investering skal tilbagebetales via de forbrugsbesparelser, renoveringen har opnået. På den måde kommer det altså til at køre rundt af sig selv, og det er endda en garanti i modellen. ESCO-partneren garanterer en besparelse i en periode på 15 år – ellers betaler de selv differencen.

”Vi får opgraderet vores sygehusbygninger med for eksempel energieffektive belysnings- og ventilationsanlæg samt nye vinduer og ekstra isolering. Det giver et bedre indeklima for patienter og personale - og dermed et bedre arbejdsmiljø”, siger Julie Jacobsen.

Læs også: Energirenovering skal højere op på agendaen

Energibesparelsen opnås blandt andet ved at udskifte almindelige lysstofrør til LED-belysning, sætte solceller op og energioptimere ventilations-, varme- og køleanlæg.

- SN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere