19.05.2016  |  VVS  |  Branchen

Ny kampagne skal tiltrække unge til VVS-energiuddannelsen

Tekniq er gået sammen med Blik- og Rørarbejderforbundet om en landsdækkende kampagne, der skal få flere unge til at vælge VVS-energiuddannelsen.

En ny kampagne under sloganet ”Join fremtidens klimahelte – tag en VVS-energiuddannelse”, bliver i denne uge skudt i gang i hele landet. Kampagnen, der lanceres af Tekniq og Blik- og Rørarbejderforbundet, løber frem til uge 25 og indebærer både Facebook-annoncer og en ny hjemmeside, vvs-energiuddannelsen.dk, der både er målrettet vejledere, folkeskoler, virksomheder, erhvervsskoler og de unge selv.  

Tekniqs adm. direktør Niels Jørgen Hansen forklarer, hvorfor netop betegnelsen ”klimahelte” er blevet valgt til at promovere uddannelsen:

”Det er fordi, VVS-energiuddannede hver dag arbejder med energioptimering og vedvarende energiløsninger, som gør en forskel for den grønne omstilling. VVS-branchen er i vækst, og vi har brug for, at flere dygtige unge vælger at tage en VVS-energiuddannelse”, siger han.

Læs også: Antallet af lærepladser stiger

Sidste år gennemgik VVS-energiuddannelsen en kraftig justering i forbindelse med erhvervsuddannelsesreformen. Det betyder, at den nu i endnu højere grad matcher branchens kompetencekrav og udfordringer:

”Branchen byder på spændende og vigtige job. Der er mange karrieremuligheder som VVS-energiuddannet. Det vil vi fortælle de unge, så flere vælger at søge uddannelsen”, siger Niels Jørgen Hansen og fortsætter:

”Vi kommer til at mangle faglærte i fremtiden, og VVS-branchen er allerede helt i top, når det gælder om at oprette nye lærepladser. Så vi er helt klar til at uddanne flere”.

-CHM

Tags: TEKNIQ, Kampagne, Unge

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere