17.10.2019  |  EL  |  Branchen

Ny teknologi gør gamle fiberkabler klar til fremtiden

Fransk producents nye signalkonvertere skal gøre det lettere at opgradere eksisterende fiberkabler til langt højere datahastigheder og transmissionsafstande.

En serie nye signalkonvertere fra den franske producent Cailabs skal gøre det enkelt at opgradere eksisterende fiberkabelinfrastruktur og sikre, at ældre kabelinfrastruktur ikke længere behøver at stå i vejen for en opgradering af datatransmissionshastigheden hos netværksejere som virksomheder, uddannelsesinstitutioner, hospitaler og boligforeninger.

Læs også: Større datanetværk kræver kraftigere kabler

Cailabs’ teknologi og signalkonvertere gør det således muligt at transmittere singlemode-signaler med hastigheder op til 10 Gbit/s i eksisterende multimode-kabler, som er nedgravet og lagt i kabelbakker og -kanaler i tusindvis af kilometer i Danmark.

Det har hidtil ikke kunnet lade sig gøre, fordi multimode-kabler på grund af deres konstruktion har for mange refleksioner til, at lyset og hastigheden kan komme ud på lange afstande.

Ifølge salgsingeniør hos Lemvigh-Müller Jesper Andersson vil den nye teknologi medføre, at det bliver både hurtigere og billigere at opgradere optisk infrastruktur til fremtidens krav om høje transmissionshastigheder.

”Det er det besværlige og kostbare gravearbejde og trækning af nye kabler i bygninger, som får mange til at afholde sig fra at opgradere deres fiberinstallationer. I stedet lever de med lavere transmissionshastigheder og dermed langsomme netværk”, siger han.

Besparelse med faktor 10
Jesper Andersson vurderer, at besparelsen ved optisk signalkonvertering med Cailabs-teknologi sammenlignet med etablering af nyt fibernetværk er helt op til faktor 10, afhængig af hvordan den eksisterende installation er udført. Dertil kommer, at man slipper for forstyrrende anlægs- og monteringsarbejde.

Cailabs har løst udfordringerne ved at transmittere singlemodesignaler i multimodekabler med avanceret spejlteknologi, såkaldt Multi-Plane Light Conversion (MPLC). Teknikken modificerer signallyset, så det kan transmitteres i multimode-kabler. Med blot en enkelt Cailabs Aroona Star-konverter kan et 10 Gbit/s singlemode-signal transmitteres helt op til 800 meter i et multimode-fiberkabel.

Læs også: Lemvigh-Müller: Kabler skal udgøre en større del af forretningen

”Det er en meget markant forbedring. Allerede fra omkring 30 meter kan det give udfordringer at transmittere højhastighedsdata i multimode-kabler”, siger Jesper Andersson.

- JMA

Denne artikel er en del af temaet Tema: Kabler

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere