09.03.2018  |  EL  |  Branchen

Ny undersøgelse: Elektrikere udviser stor arbejdsglæde

To ud af tre elektrikere er glade for deres arbejde. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk El-Forbund.

Langt de fleste elektrikere er så tilfredse med jobbet, at de vil anbefale det til andre. Det fremgår af en ny spørgeskemaundersøgelse gennemført i Dansk El-Forbunds medlemspanel, Elpanelet.

Den omfattende undersøgelse handler om årsagerne til valget af fag, oplevelsen af indflydelse og ansvar i det daglige, og om man vil anbefale faget til andre. Overordnet er konklusionen, at to ud af tre elektrikere finder arbejdet udfordrende, spændende eller afvekslende.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Væksten fortsætter i installationsbranchen

Et af spørgsmålene omhandler oplevelsen af arbejdet som elektriker. Det var her muligt for de adspurgte at sætte flere krydser. Flere end 70 procent markerede jobbet som ’udfordrende’. Lige bagefter fulgte ’spændende’ med flere end 65 procent stemmer. Samtidig satte 61,5 procent kryds ved ’afvekslende’. Ingen af de ’negative’ svar fik over ti procent. Det tegner et billede af en generel tilfredshed i elektrikerbranchen.

Godt nyt for branchens fremtid 
Stolthed og glæde er blandt de ord, som elektrikerne linker til faget. Og det er gode nyheder for branchen, der længe har forsøgt at fange især ungdommens interesse. Gennem kampagner har faget forsøgt at markedsføre sig for at komme i betragtning, når de unge vælger uddannelse. Nu tyder undersøgelsen ifølge fagbladet Elektrikeren på, at fagets bedste ’brandere’ er elektrikerne selv.

Læs også: DM i skills kårer Danmarks bedste elektriker- og VVS-lærlinge

Paneldeltagerne blev således bedt om at sætte tal på deres faglige stolthed. På en karakterskala fra 1 til 10, hvor 1 var ’slet ikke stolt’ og 10 var ’totalt stolt’, skulle de vurdere deres arbejde. Næsten alle krydserne blev sat på 8 (30,11 procent), 9 (27,76 procent) og 10 (26,39 procent). Alle karakterer fra 1 til og med 4 fik under en enkelt procent. 

-EST
 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere