Nye film guider til energirenovering

Hvordan udføres en komplet energirenovering af et enfamiliehus? Det har Energistyrelsen og Videncenter for energibesparelser i bygninger netop udgivet en stribe korte film om.

En række nye film fra Energistyrelsen og Videncenter for energibesparelser i bygninger giver på få minutter svar på, hvordan enfamiliehuse gøres mere energirigtige. De nye film er udviklet både som information til husejerne og som et værktøj til håndværkere og installatører, der arbejder med energioptimering.

Vagn Holk, Centerleder i Videncentret, forklarer:

”Filmene er energiløsninger serveret på en ny og lettilgængelig måde. De kan bruges af håndværkere og installatører til at opnå fagligt input og inspiration til, hvordan energirenovering gribes an”.

Desuden kan de bruge filmene til at fortælle husejerne, hvordan deres bolig kan energirenoveres korrekt, hvad de får ud af det, og hvorfor det kræver dygtige fagfolk med forstand på energirenovering

Ti film med flere på vej
Indtil videre er der produceret ti film, som alle tager udgangspunkt i en murermestervilla opført i 1920’erne. Filmene kan dog også benyttes i forhold til boliger fra andre perioder, hvor der er behov for at øge komforten og reducere energiforbruget.

Her kan du se filmene

  • Filmene kan ses på ByggeriOgEnergi.dk, som er hjemmesiden for Videncenter for energibesparelser i bygninger, der henvender sig til byggebranchen.
  • Desuden kan filmene opleves på Bolius.dk, der er boligejernes videncenter.
  • Energistyrelsen og Videncenter for energibesparelser i bygninger vil løbende producere flere film, som tager andre energiløsninger i boliger under behandling.

Selvom der er udsigt til bedre komfort, en sundere bolig og betydelige energibesparelser, viser erfaringerne, at der skal mere til, før boligejerne og håndværkerne sammen gennemfører de fagligt bedste og mest rentable løsninger.

Målet med filmene er at nedbryde nogle af de mange barrierer, der står i vejen for at gennemføre de mest energieffektive løsninger i boligen – særligt når boligejerne alligevel vedligeholder eller moderniserer deres bolig.

Mette Odgaard Mylin, kontorchef i Energistyrelsen, uddyber:

”Kortfilmene gør energiløsninger til boliger let tilgængelige, så flere fagfolk kan vejlede om energibesparende tiltag. Samtidig tror vi på, at filmene skaber en øget forståelse for mulighederne og værdien af energiforbedringer hos boligejerne. Vi håber, at kortfilmene vil udbrede kendskabet til og brugen af energiløsninger, så de danske boliger bliver sunde og bæredygtige, til gavn for boligejerne, samfundet og klimaet.”

Filmene baserer sig alle på de trykte og kvalitetssikrede energiløsninger fra Videncenter for energibesparelser i bygninger. De behandler emner som udskiftning af varmekilde, etablering af dampspærre på loft, udskiftning af ruder og installation af ventilationsanlæg. Desuden viser en af filmene, hvordan man laver en komplet energigennemgang af et hus.

Kortfilmene kan frit anvendes på andre hjemmesider eller i relaterede sammenhænge efter aftale med Energistyrelsen. Se filmene her.

-KH

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025Installator.dk

Kriseramt solcelleselskab etablerer nyt driftsselskab

03.04.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 Tema: Fremtidens Danmark – Energieffektiv og elektrisk

03.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

02.04.2025Installator.dk

Søgetal til erhvervsuddannelser langt under målsætning

01.04.2025DTU

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

01.04.2025Geberit A/S

Sponseret

Geberit får EcoVadis guldmedalje for arbejdet med bæredygtighed

01.04.2025Installator.dk

CBRE åbner afdeling nr. 20 i Fredericia

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup