14.05.2020  |  VVS  |  Branchen

Nye krav om VE-godkendelse på vej

Energistyrelsen foreslår at virksomheder skal være VE-godkendte for at opnå tilskud fra styrelsen ved installation af varmepumper. Tekniq Arbejdsgiverne bakker op om forslaget.

Hvis det står til Energistyrelsen, skal det fremover være et krav, at virksomheder, der installerer varmepumper, skal være VE-godkendte, hvis ejeren skal opnå tilskud fra styrelsen.

Læs også: Fejl i hver tiende installation af varmepumper

Hos Tekniq Arbejdsgiverne bakker man fuldt op om forslaget, som netop har været i høring.

”Ved at indføre dette krav løfter vi kvaliteten af varmepumpeinstallationerne, og vi bidrager til en generel opkvalificering i branchen”, siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i Tekniq Arbejdsgiverne, og uddyber:

”Samtidig vil kravet gøre det meget lettere for forbrugerne at se, hvilke virksomheder, som har fået godkendt deres VE-kvalifikationer. Og man vil kunne føle sig langt mere sikker på, at den installerede varmepumpe lever op til forventningerne. For når der udbetales offentlig støtte til grønne projekter, er det et helt naturligt krav at kvaliteten af arbejdet skal være i orden. Det bidrager ordningen til”, siger han.

Erhvervsakademierne tager ansvaret på sig
VE-installationer i almindelighed, og varmepumper i særdeleshed, er kompliceret teknologi, der skal håndteres af fagfolk med de krævede kompetencer.

Og der er de senere år – blandt andet påvist af Teknologisk Institut – konstateret problemer med kvaliteten af en del af disse installationer.

Derfor er der ifølge Tekniq Arbejdsgiverne god brug for den nye regel, som forventes at træde i kraft fra årsskiftet og betyder, at der skal være minimum én VE-godkendt person i den enkelte virksomhed.

”Det betyder, at vi kommer til at se øget søgning på uddannelserne til at blive VE-godkendt. Vi forventer, at der skal uddannes 250-500 for at kunne håndtere efterspørgslen. Så der kan blive behov for, at erhvervsakademier, maskinmesterskoler og andre, som uddanner VE-installatører, er klar, men det er også jeg sikker på, de er, og at opgaven kan håndteres uden væsentlige problemer”, siger Troels Blicher Danielsen.

”For vi kan se, at erhvervsakademierne allerede har taget ansvaret på sig og øget deres udbud af kurser betragteligt, siden det blev kendt, at Energistyrelsen forventede at indføre krav om VE-godkendelse for udbetaling af tilskud”, siger Troels Blicher Danielsen.

Læs også: Nye varmepumpekrav vil få installatører til at efteruddanne sig

Tekniq Arbejdsgiverne arbejder på at sikre, at der udbydes kurser over hele landet, så installatørerne ikke skal køre for langt for at kunne deltage i efteruddannelsen.

- SMF

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere