28.11.2016  |  VENTILATION  |  Byggeri

Nye regler sikrer tests af tekniske installationer

Fra næste sommer bliver det lovpligtigt at afprøve tekniske installationer i nye bygninger. Tekniq hilser reglerne velkomne, men efterspørger løbende serviceeftersyn.

Pr. 1. juli 2017 træder et krav om afprøvning af tekniske installationer i nye bygninger i kraft. Kravet er blevet indført af transport- og bygningsministeren, og hos Tekniq glæder man sig over de nye regler.

”Installationsbranchen tager positivt imod de nye krav. Det er ud fra enhver betragtning fornuftigt at teste installationers ydeevne, inden en ny bygning tages i brug, og det er glædeligt, at installationerne får en stærkere placering i bygningsreglementet”, siger Simon O. Rasmussen, som er underdirektør hos brancheorganisationen.

Læs også: Installatører projekterer selv tekniske installationer

Ifølge Tekniq fører reglerne til en øget opmærksomhed på byggeriets planlægning og tidsplaner, og bygherrerne vil således være nødt til at vægte installationer i byggeprocessen højere.

Behov for regler om eftersyn
Tekniq mener dog ikke, at det er nok kun at teste, når installationer er nye – de bør løbende blive efterset.

”Her ligger i virkeligheden et langt større potentiale for energioptimering og styrket indeklima. Alt for mange forsømmer service og løbende vedligehold, og det gælder både offentlige og private bygningsejere”, siger Simon O. Rasmussen.

Læs også: Minister er klar til at fjerne ny GDV-ordning

På baggrund af de nye regler vil Trafik- og Byggestyrelsen senest den 1. juli næste år udgive en vejledning om omfanget af afprøvningerne, og hvordan de skal dokumenteres.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere