24.02.2016  |  EL  |  El-materiel

Nye regler for udlevering af elmålere

Der er ændringer på vej på elmarkedet, der betyder nye arbejdsgange for elinstallatørerne, når de skal operette et målepunkt og have udleveret en elmåler.

Folketinget har valgt et reformere elmarkedet, og det betyder nye regler for udleveringen af elmålere. De nye regler træder i kraft den 1. april, forklarer projektleder Louise Carina Jensen fra Dansk Energi.

Læs også: Dong vil sikre det sjællandske elnet

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Elnetselskaberne må ikke længere udlevere en elmåler, før kunden har valgt en elhandler, siger Louise Carina Jensen, der administrerer installationsblanketten på vegne af alle de danske elnetselskaber - undtagen Dong Energy, der har sin egen blanket (ISB).

Med indførelse af den såkaldte engrosmodel overtager elhandelsselskaberne al kundekontakt fra elnetselskaberne per 1. april. Det betyder, at elkunderne fremover skal kontakte elhandlerne ved eksempelvis flytninger og tekniske problemer. Og det vil udelukkende være elhandleren, der opkræver betaling for elforbrug, abonnementsbetaling samt alle afgifter og eventuelle gebyrer. Selve tilslutningsbidraget ved tilslutning af nye målepunkter til elnettet eller udvidelse af eksisterende effektbehov vil dog fortsat blive opkrævet direkte fra netselskabet.

Læs også: El-branchens nye akkordsystem er klar

De nye regler betyder også nye arbejdsgange for installatørerne, der særligt skal være opmærksomme i forbindelse med nye sager:

”Loven siger meget klart, at før kunden har valgt elhandler, må elnetselskabet ikke uddele en elmåler. Derfor er det vigtigt, at elinstallatørne er med til at gøre elkunderne opmærksom på det, så der ikke sker unødige forsinkelser”, fastslår Louise Carina Jensen.

Installatører kan og skal dog fortsat lave det forberedende ’papirarbejde’ på installationsblanket.dk og på Dong Energys ISB.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere