31.05.2013

Nyt beregningsværktøj finder energibesparelser

DS Håndværk & Industri har udviklet et nyt beregningsværktøj, som skal hjælpe installatørerne med at finde energibesparelser hos kunderne.

DS Håndværk & Industri har sammen med Fredericia Maskinmesterskole, Energitjenesten, NRGI og Teknologisk Institut, udviklet et nyt værktøj til at finde energibesparelser

Beregningsværktøjet, som er betalt med såkaldte PSO-midler, blev præsenteret i mandags.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Beregningsværktøjet skal bruges til at beregne effekten af energibesparelsestiltag ved tekniske installationer i parcelhuse samt i ejendomme for beboelse eller liberalt erhverv. Værktøjet er målrettet installationsvirksomheder, der i forbindelse med deres normale forretning nu kan tilbyde kunderne at få set på mulighederne for energieffektivisering. Installatørerne kan altså tage energieffektivitet med som et salgsargument over for deres kunder og dermed få et mersalg samtidig med, at energiforbruget reduceres.

Præcise beregninger er vigtige
I værktøjet kan man sammensætte forslag for energi- og driftsoptimering for at opnå den maksimale samlede økonomiske besparelse, og der er hjælp til at prioritere de energibesparende forslag, så de bedst rentable gennemføres først. Endelig kan værktøjet beregne den samlede energibesparelse i de tilfælde, hvor der gennemføres flere muligheder samtidig, som er indbyrdes afhængige.

Vvs-installatør Per Kjeldahl fra Lemvig deltager på den temadag, hvor værktøjet bliver præsenteret mandag.

”Det virker som et rigtigt spændende værktøj, som jeg glæder mig til at få i hænderne. Energioptimering er virkeligt oppe i tiden, og det betyder meget, at vi har et værktøj, så vi med det samme kan fortælle kunden, hvad han kan spare.”

Efter sommerferien udbyder Energitjenesten kurser i værktøjet, så den enkelte installatør kan få maksimalt udbytte af mulighederne.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere