29.06.2017  |  VVS  |  Branchen

Hackerangreb har lagt Brødrene Dahl og Øland ned

Byggekoncernen Saint-Gobain er blandt de ramte virksomheder i det store hackerangreb, der blandt andet har lammet Mærsk. Det har medført, at alle it-systemer er lukket ned hos Brødrene Dahl, Optimera og Øland.

Flere store virksomheder, heriblandt Mærsk, er blevet ramt af en ondsindet computervirus, der lægger it-systemer ned verden over – også byggekoncernen Saint-Gobain, skriver dr.dk.

Saint-Gobain ejer blandt andet den danske grossistvirksomhed Brødrene Dahl, der har 1.100 ansatte og 52 butikker i Danmark.

Læs også: Avanceret lys, varme og ventilation i 1.014 rum

Ligesom resten af koncernen er Brødrene Dahl også blevet lagt ned af hackerangrebet:

”Jeg kan bekræfte, at angrebet har lukket for systemerne på tværs af hele Saint-Gobain-koncernen”, siger Morten Starup, der er kommunikationschef i Saint-Gobain Nordic, til dr.dk.

Da Saint-Gobain blev ramt, besluttede koncernen straks at lukke ned for alle it-systemer. Det er også tilfældet hos datterselskabet Optimera, der har 15 store byggemarkeder og en stor nethandel.

Stadig muligt at komme i kontakt med virksomheder
Et andet af Saint-Gobains danske datterselskaber, der er ramt, er ventilationsfirmaet Øland, der har ni afdelinger i Danmark:

”I lighed med andre store virksomheder, er Saint-Gobain world-wide blevet ramt af et hackerangreb. Af sikkerhedsgrunde og for at beskytte vore data har Saint-Gobain lukket vores it-systemer”, skriver Øland på sin hjemmeside.

Læs også: CTS-pirater er klat til at kidnappe bygningsinstallationer

Selvom der er lukket ned for it-systemerne, er det dog stadig muligt at komme i kontakt med og bruge de berørte selskaber, oplyser Morten Starup.

Men det er de gammeldags metoder, der tages i brug:

”Vi betjener kunderne manuelt med telefon og kuglepen”, siger han til dr.dk.

- EL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere