12.06.2018  |  EL  |  Branchen

Nyt initiativ for lærlinge skal bygge broer på tværs af fagene

Nyt initiativ på Fyn samler lærlinge fra branchen. På den måde forsøger man at skabe et tværfagligt netværk for de unge i håndværksvirksomhederne.

Fredag d. 8 juni 2018 kickstartede Assens Kommune sit nye initiativ ved navn Lærling Vestfyn. Her deltog 50 lærlinge fra nogle af kommunens større håndværkervirksomheder i det første af flere networking-arrangementer af sin slags.

Læs også: Virksomhederne tager flere lærlinge ind

Tanken bag er, at lærlingene gennem arrangementerne kan opbygge et netværk på tværs af de forskellige fag. Og det kan komme lærlingene til nytte både i sociale og faglige sammenhænge.

”Det kan være svært at skabe et spændende ungdomsmiljø, for selv i store virksomheder er der ofte kun få af den samme type arbejder, så vi vil forsøge at skabe et netværk i Lærling Vestfyn”, forklarer Kristine Lawaetz Lyngbo, direktør i Udvikling Assens, der er erhvervsforeningen bag initiativet, til fyens.dk.

Ifølge direktøren udmærker initiativet sig, fordi det henvender sig til lærlinge. Og det er ikke set før.

”Der er jo en del tilbud om at netværke til ledere og direktører, men der er ikke rigtig til lærlinge. Vi håber, at der til eventsene kommer en flok topmotiverede unge mænd”, siger hun

Boost til både lærlinge og virksomheder
Planen er, at der fremover vil afholdes to events om året, hvor der foruden networking også vil være foredrag med en række store profiler fra branchen.

På længere sigt vil arrangementerne, ifølge Kristine Lawaetz Lyngbo, også gavne virksomhederne, eftersom lærlingene får en større forståelse for de forskellige fag.

Læs også: En ud af tre VVS-virksomheder har fået sværere ved at skaffe lærlinge

”Vi håber jo, at flere og flere vil komme til at kende Lærling Vestfyn. Og lærlingene skal tænke, at det er et attraktivt tilbud og det skal give dem en følelse af stolthed omkring deres fag. Det skal gerne give et boost både til virksomhederne og lærlingene”, siger hun til fyens.dk.

- EST

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere