01.08.2019  |  EL  |  Energi

Nyt kæmpe-batteri kan sikre storbys elforsyning i seks timer

Tesla har planer om at bygge verdens største megabatteri, der kan lagre tre megawatt-timer. Meningen er, at når flere batterier kobles sammen til et anlæg, skal det hjælpe ved strømsvigt samt supplere elværkerne, når efterspørgslen er høj.

Tesla har tidligere lanceret store batterier som henholdsvis Powerwall til hjemmet og Powerpack til virksomheder. Men nu opjusterer den kendte elbilfabrikant markant. Et nyt såkaldt Megapack-batteri bliver verdens største.

Læs også: Fjernvarme kombineret med vedvarende energi kan løse klimaproblemer

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Batteriet skal have en kapacitet på tre megawatt-timer med en ydelse på op til 1,5 megawatt. Og planen er at skabe et kolossalt Megapack-anlæg ved at koble flere af batterierne sammen.  

Med et batterianlæg, der kan lagre mere end én gigawatt-time, kan en storby som San Fransisco med 800.000 indbyggere være forsynet i seks timer.

Miljøvenlig løsning
Lanceringen af den nye batteri-plan kommer efter, at Tesla sidste år færdigbyggede verdens største litium-ion-batterianlæg i det sydlige Australien, hvor energiforsyningen er langt mere ustabil end herhjemme.

Tesla mener, at Megapack-batteriprojektet kan være løsningen på de strømforsyningsproblemer, der for eksempel kan opstå i barske klimaer og ved naturkatastrofer. Batterierne kan nemlig sætte ind ved at bruge den energi, der er lagret fra de vedvarende energikilder, når de ikke kan levere nok energi.

Derudover vil selskabet udskifte de små naturgasanlæg, der i dag sikrer, at elværkerne kan følge med når efterspørgslen er høj, med det nye batterianlæg. Det kan både sikre en økonomisk gevinst samt være bedre for klimaet, idet naturgas både er dyrt og udleder CO2.

Læs også: Nyt samarbejde sigter mod 100 procent vedvarende elproduktion

Tesla har planer om at gøre Megawatt-anlægget mindre komplekst end de løsninger, der eksisterer i dag. Det skal blandt andet sikres ved at levere batterierne samlet fra fabrikken. Der er endnu ikke sat pris på batterierne, og det vides heller ikke endnu, hvornår det første anlæg forventes at stå færdigt.

- SDN

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere