12.03.2019  |  EL  |  Byggeri

Nyt parkeringsanlæg hos Solar overdækker biler med solceller

Solars nye p-anlæg i Vejen er overdækket med solceller, der skal forsyne grossistens eget datacenter med strøm.

Sourcing- og servicevirksomheden Solar har i Vejen indviet sit nye parkeringsanlæg, som er overdækket med solceller.

Læs også: Fynske plejecentre får installeret solceller på taget

Anlægget er det første store p-anlæg i Danmark, hvor man kombinerer overdækningen af et nyopført parkeringsanlæg med solenergi, som både er rentabelt og uden tilskud. Anlæggets produktion skal forsyne Solars datacenter med strøm.

”Vi vil gerne som social ansvarlig virksomhed være med til at øge produktionen af vedvarende energi i Danmark. Derfor går vi nu forrest og tager vores egen medicin. Vi vil gerne være med til at fremme et grønnere Danmark baseret på økonomisk sund fornuft. Det skal både være attraktivt og enkelt at investere i vedvarende energi”, sagde adm. direktør i Solar-koncernen Jens Andersen ved indvielsen og fortsatte:

”Vi håber også, at konceptet kan blive rullet ud til lufthavne, supermarkeder, kommuner, virksomheder mm, hvor der er store parkeringsarealer. Og de skal være hjertelig velkomne til at kigge forbi og forhåbentlig lade sig inspirere og købe ind på det bæredygtige koncept”.

Anvender eksisterende flader til solceller
Ved indvielsen kom energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) forbi og klippede den røde snor til anlægget, der dækker et areal på 850m2 med 60 nye parkeringspladser. Overdækningen er monteret med 510 solcellepaneler, som årligt producerer 150.000 kWh, hvilket cirka svarer til 35 parcelhuses forbrug.

”Der er virkelig perspektiv i, at man overdækker p-anlæg med solceller. Det er godt tænkt, at man etablerer et sådan anlæg, som kan levere strøm til et datacenter. Jeg håber, at vi vil komme til at se en række lignende anlæg. Tankegangen med, at man anvender eksisterende flader til solceller fremfor at placere dem på marker, er interessant”, sagde Lars Christian Lilleholt i sin tale.

Læs også: Aftale om solceller ved Øresundsbroen på plads

Det er Solar-koncernens datterselskab Solar Polaris, som står for projektforløbet herunder skitseforslag, detaljeret design og projektering, myndighedsansøgninger, implementering samt drift og vedligeholdelse af solcelleanlægget i dets levetid.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere