17.10.2018  |  VVS  |  Branchen

Nyt partnerskab om intelligente måleløsninger

Kamstrup og Wise Home indgår et samarbejde om at digitalisere og nytænke forbrugsmåling.

Kamstrup, der beskæftiger sig med måleløsninger, og Wise Home, der leverer overvågningsløsninger, indgår et samarbejde om at gøre forbrugsmåleprocessen digital.

Lejere modtager hvert år et regnskab for, hvor meget de skal betale af ejendommens samlede varme- og vandforbrug. Men inden opgørelsen når forbrugernes mailboks skal forbruget udregnes i forhold til de enkeltes målere, og det kan være en tidskrævende proces.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De to virksomheder tror på, at en digitalisering af denne proces kan give kunderne en bedre service. 

Læs også: Bruneta vil give kunderne mere valgfrihed

”Mens den ene branche efter den anden er blevet gentænkt og nytænkt med internettet og digitaliseringen, fortsætter man med at udarbejde fordelingsregnskaber på samme måde, som man har gjort gennem de seneste 60 år. Vi oplever, at både markedet og teknologien er klar til en nytænkning af branchen”, mener direktør fra Wise Home, Per Holst.

Og partneren Kamstrup er enig i, at en digitalisering af arbejdsgangen vil få en mærkbar effekt, i særdeleshed blandt landets udlejere.

”Implementering af intelligente måleløsninger på submeteringmarkedet vil helt sikkert få en stor betydning for udlejerne. Udover de mange optimeringsmuligheder, vil de intelligente målere også kunne opdage lækager og et unormalt højt forbrug”, siger Finn Heegaard Dam, team lead sales submetering hos Kamstrup. 

Læs også: Kamstrup gør fjernaflæsning lettere

Lige nu er der tre store spillere på markedet som sidder på omkring 80 procent, ifølge Wise Home-direktøren. Og Per Holst mener ikke, at det er på grund af nytænkning, tværtimod:

”Processen med at indsamle data og udarbejde fordelingsregnskaberne er mange steder forældet og indebærer manuelle arbejdsgange. Vi udfordrer hele markedet med en ny tankegang og en ny måde at gøre tingene på”, siger han.

- SN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere