28.11.2016  |  EL  |  Branchen

Nyt regeringsgrundlag deler vandene hos erhvervsorganisationer

Tekniq glæder sig over vækstperspektivet i det nye regeringsgrundlang, mens man hos Håndværksrådet ærgrer sig over, at SMV’erne ikke bliver omtalt.

Det nye regeringsgrundlag, som trekløverregeringen fremlagde på et pressemøde den 27. november, deler vandene hos de to erhvervsorganisationer Tekniq og Håndværksrådet.

Hos Tekniq er der udelukkende rosende ord til den nye regering, bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative, der har vækst som hovedfokus.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Erhvervsorganisationer: Politikerne glemmer væksten

”Det er vigtigt at holde fast i målet om at styrke konkurrencen i dansk erhvervsliv. Vi vil derfor gerne rose den nye regering for, at den vil føre en politik, der skal øge arbejdsstyrken med 55.000-60.000 personer og løfte velstanden med 80 mia. kr. Vi ser nu frem til de konkrete forslag, der skal sikre, at vi også fremover har tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft”, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq.

Brancheorganisationen udtrykker også tilfredshed med regeringens ambitioner om at ville reducere skattetrykket og hæve tilbagetrækningsalderen fra arbejdsmarkedet.

Håndværksrådet: Hvor er SMV’erne?
Håndværksrådet kalder regeringsgrundlaget ”ambitiøst med stærke vækstmål”, men udviser samtidig ærgrelse over, at regeringen ikke nævner de små og mellemstore virksomheder, SMV’erne.

”Vi havde gerne set, at SMV’erne eksplicit blev nævnt, da det er dem, der primært skal trække jobvæksten. Vi ser meget gerne, at regeringen målretter initiativer imod de små og mellemstore virksomheder. Det kan fx være særlige skattebegunstigelser som et fradrag i selskabskatten for mikrovirksomheder”, siger Frank Korsholm, afdelingschef i Håndværksrådet.

Læs også: Nye regler sikrer tests af tekniske installationer

Håndværksrådet beklager desuden, at der bliver skabt usikkerhed om håndværkerfradraget, da det kan føre til usund hamstring af håndværkerydelser frem til 2017.

- KLZ

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere