23.07.2021  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Nyt testcenter skal gøre brintdrømme og klimaambitioner til virkelighed

Dansk Gasteknisk Center og FORCE Technology har fået en bevilling på 6,8 millioner kroner fra Green Labs DK-programmet til at etablere et testcenter for brintteknologi.

Dansk Gasteknisk Center og FORCE Technology opretter nu Testcenter for brintteknologi, der skal hjælpe aktørerne i energisektoren med omstillingen til brint.
”Brint stiller nye og særlige krav til energisektoren. Det er ikke nogen uproblematisk gas at håndtere, og der er eksempelvis en lang række sikkerheds- og miljømæssige aspekter, vi også skal tage højde for.

Derfor er gode testfaciliteter en forudsætning for at lykkes, og med Dansk Gasteknisk Center og FORCE Technologys erfaring på området er det naturligt, at vi går ind og løfter den opgave”, siger Helle Gottschalk Nygaard, der er laboratoriechef i Dansk Gasteknisk Center og overordnet projektleder for etablering af Testcenter for brinteknologi.

Med støtten fra EUDP-programmet kan de allerede nu etablere et avanceret testmiljø til gavn for alle de aktører, der udvikler og markedsfører deres teknologier til et brintmarked, der vil få afgørende betydning for EU-landenes omstilling til vedvarende energi, mener hun.

Test, analyse og udvikling

I testcenteret skal der foretages test og analyser inden for produktion, transport og forbrug af brint – eksempelvis materialetest, analyse af brintkvalitet, metrologi samt test for virkningsgrad, emission og lækage. Centeret bliver i stand til at servicere alle brintteknologier lige fra kedler og brændselsceller til store sektorkoblende anlæg samt fra kW til GW-størrelse.

”Formålet med centeret er først og fremmest at støtte og lette udviklingen af brintteknologier, så brint kan levere sit fulde potentiale i et integreret energisystem. Derudover vil centeret stimulere udviklingen af nye brint- og PtX-teknologier og hjælpe dem på markedet”, siger Nicole Ciacotich, afdelingschef i FORCE Technology

Det nye center kommer derfor i høj grad til at søge samarbejde med andre danske aktører og derigennem understøtte den danske styrkeposition inden for grøn energiteknologi, men vil også orientere sig mod især europæisk samarbejde.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere