25.05.2021  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Nyt tilbuds- og projekteringsværktøj letter arbejdet for installatører, rådgivere m.fl.

Indhold fra partner Hvad er dette?

Tilbudsgivning, projektering og drift kan nu blive lettere og billigere for bl.a. installatører og rådgivere. DBI’s nye digitale værktøj hjælper i alle faser af byggeriet.

Mange installationsvirksomheder mangler en smart og hurtig løsning til at beregne og projektere de ABA-anlæg, de installerer. Samtidig kan brandrådgivere, funktionsrådgivere, entreprenører m.fl. have brug for et hurtigt overblik over en bygnings ABA-anlæg i udbudsfasen.

DBI’s nye digitale værktøj, DBI Projects | ABA, hjælper med det hele – og gør dermed tilbudsfasen, projekteringsprocessen og driften i alle faser af byggeriet lettere og mere effektiv. Værktøjet udrulles i faser og vil snart også kunne bruges til at dokumentere de lovpligtige orienteringsplaner.

DBI Projects | ABA er en helt ny tilgang til at servicere installatører. På denne måde bliver de mindre afhængige af tegnestuer til at lave orienteringsplaner. Det gør deres arbejde hurtigere og mere effektivt”, siger projektleder i DBI, Ditte Frostholm.

Sådan virker det

I stedet for at tegne op med papir og passer, når der skal fordeles detektorer og komponenter i en bygning, kan det nu gøres digitalt og automatisk. Med DBI Projects | ABA uploader man bygningstegninger i pdf-format, hvorefter værktøjet selv rydder op i tegningerne og producerer en enkel oversigt over byggeriet. Værktøjet foreslår selv, hvor i byggeriet der skal placeres detektorer og komponenter (f.eks. sirener og nøglebokse) – hvilket dog hurtigt kan ændres af installatørerne på pladsen, hvis virkeligheden afviger fra tegningerne.

Læs mere på: (https://brandogsikring.dk/dbiprojects/)

Denne artikel er en del af temaet Tema: Digitalisering

Mere fra Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut

Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut

https://brandogsikring.dk

DBI er Danmarks førende videncenter for sikring og brandsikkerhed. Vi er en uafhængig, teknologisk servicevirksomhed med sikring af liv og værdier som vores kernekompetence. Gennem værdiskabende serviceydelser hjælper vi vores kunder med at opnå et sikrings- og sikkerhedsniveau, som både opfylder egne behov og myndighedernes krav.  Vi kombinerer n…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere