11.01.2021  |  EL  |  Belysning

Case: Odder Kommune fik langtidsholdbar LED-gadebelysning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hos Odder Kommune, hvor Aura Energi står for vedligeholdelsen af vejbelysningen, var man på udkig efter nye armaturer med LED til masterne langs flere af byens lande- og villaveje. Og gerne til en god pris.

Løsningen skulle være i samme design på alle strækninger, men tilgodese forskellige behov i forhold til selve belysningen. Der skulle både tages højde for krav til orientering og sikkerhed ved steder som fx Ajstrup Strand, hvor børnefamilier og turister cykler langs landevejen, og for krav om komfort og energibesparelse i boligområder, hvor lyset automatisk skulle kunne neddæmpes til 50 pct. om natten.

Odder Kommune var således på udkig efter en løsning, der var let at montere og vedligeholde, og som var fleksibel i forhold til programmering af belysningen. 

Fleksibel løsning til fordelagtig pris 
Kigger man på de samlede omkostninger i stedet for blot prisen på selve armaturet, kan der være en del penge at spare – både på den korte og den lange bane. For Solar Light var det derfor vigtigt at levere en løsning, der var billig at montere, vedligeholde og holde kørende. 

”Noget af det, vi havde mest fokus på, var at finde en løsning, der var fleksibel nok til at kunne passe til de forskellige strækningers belysningskrav. Men lige så vigtigt var det at kunne levere en holdbar løsning, der var let at montere og vedligeholde for kunden. Det var derfor vigtigt for os, at Odder Kommune og Aura Energi også selv var med til at teste løsningen,” fortæller Jørgen Appelquist, der er Key Account Manager for Outdoor hos Solar Light.

I første ombæring opsatte Solar Light derfor udvalgte armaturer på mindre dele af strækningerne, så Odder Kommune og Aura Energi kunne danne sig et indtryk af, hvor lette armaturerne var at montere, hvordan de visuelt spillede sammen med omgivelserne og ikke mindst, hvordan belysningen levede op til de ønskede krav.  

Det endelige valg faldt på de såkaldte STREET; en professionel armaturserie til vejbelysning. STREET er en lagervare hos Solar Light, hvilket betød hurtig levering af knap 500 armaturer, der herefter nemt kunne monteres på de allerede etablerede lysmaster langs en række forskellige lande- og villaveje rundt omkring i Odder Kommune. 

Alle armaturerne er i samme stilrene design, men er programmeret forskelligt alt efter, om de er placeret langs landeveje eller i et af kommunens boligområder. I armaturerne langs landevejene er der indbygget en stor lumenpakke, der giver høj lysstyrke og derved sørger for bedre orientering for fodgængere, cyklister og bilister. I armaturerne i boligområderne har man installeret en lavere lumenpakke, der har lavere lysstyrke og derved ikke generer borgerne med for høj blænding. Armaturerne er desuden programmeret til at dæmpe lyset med 50 pct. om natten.

Løsningen kommer med fem års garanti og har en holdbarhed på op til 25 år, uden de store krav til vedligeholdelse. Foruden økonomiske besparelser, så kan Odder Kommune også glæde sig over et bedre CO2-regnsskab, da armaturerne er med energibesparende LED-belysning, der tilmed garanterer færre fejlmeldinger på vejlyset.

Skal vi hjælpe dig med dit næste udendørsbelysningsprojekt eller vil du høre mere, så kontakt Key Account Manager for Outdoor Jørgen Appelquist her.

Mere fra Solar Light – Når belysning betyder noget

Solar Light – Når belysning betyder noget

www.solarlight.dk/

Med Solar Light sortimentet er du godt rustet til at løse alle belysningsopgaver. Du finder et bredt sortiment af professionelle belysningsprodukter med mange anvendelsesområder, indendørs såvel som udendørs.  Vi er specialister i at finde den rette belysning til bl.a. industrien, kontormiljøer, landbrug, sportshaller, retail, uddannelses-…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere