02.03.2018  |  VVS  |  Sanitet

Odenseaner går til kamp mod kalken

Detailhandleren Brian Hansen er træt af kalkbelægninger. Derfor er han blevet forhandler af det tyske produkt Aquabion, som er et miljøvenligt alternativ til blødgøringsanlæg.

Fynske Brian Hansen, der har startet virksomheden Remo Trading ApS i Odense, er blevet forhandler af det tyske blødgøringsanlæg Aquabion, som skal spare ham for både kalk, store elregninger og vedligeholdelse.

”Ved vandets strømning igennem Aquabion enheden sker en naturlig elektrolytisk proces, idet kalken kommer i forbindelse med en zinkanode. Herved omdannes kalkens kemiske struktur fra calcit til aragonit. Det betyder, at kalken i vandetikke ikke længere har evnen til at fæstne sig,” siger Brian Hansen til fyens.dk

Sådan forhindres opbygning af kalkbelægninger på vandhaner, brusehoveder og kaffemaskiner, forklarer Brian Hansen. Men det er kun toppen af isbjerget, siger han og fortsætter:

”Kalk kan også sætte sig i rørsystemer, på varmelegemer og dermed bruger disse produkter ekstra energi, som ses på bl.a. elregningen”.

Læs også: Blødgøringsanlæg godkendes til drikkevand

Aquabion beskytter ifølge Brian Hansen rørsystemer og varmelegemer mod kalkbelægninger og forlænger produkternes levetid. Og det sker uden at tilsætte salt eller andet kemi. På den måde forbliver de gode mineraler i det danske drikkevand uændret, påpeger han.

Desuden faldt Brian Hansen for produktet, fordi det er skabt ud fra en grøn tankegang.

”Produktet, som er tysk, er et godt alternativ til blødgøringsanlæg. Det kræver ingen vedligeholdelse, ingen magneter, ingen elektricitet og ingen salt. Det er drikkevands godkendt, og har været brugt siden 2004 i lande som f.eks. Tyskland, Frankrig, England og Sverige. Jeg faldt selv for Aquabion, fordi det er med til at spare på miljøet, så vi kan passe bedre på vores planet,” siger Brian Hansen.

Brian Hansen har i Odense indgået et samarbejde med Smeden i Hjallese og Holsøe VVS som begge installerer og forhandler Aquabion, skriver fyens.dk. 

-JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere