28.11.2019  |  EL  |  Branchen

Omfattende samarbejde sætter fart i skibsinstallationer

Det kommer fremover til at gå en del hurtigere, når KS Elektro skal arbejde med komplicerede skibsinstallationer. De har nemlig indgået et grundigt samarbejde med Lemvigh-Müller, der nu kan aflevere kabler skræddersyet KS Elektros behov med ned til én dags varsel.

Der er ingen plads til fejl og kun et smalt tidsvindue til at løse opgaven, når marineteknikentreprenøren KS Elektro arbejder med komplicerede installationer for sit moderselskab, Karstensens Skibsværft.

Læs også: Lemvigh-Müller: Kabler skal udgøre en større del af forretningen

Her står andre håndværkere og tripper for at forvandle rå stålskrog til avancerede specialfartøjer, der hovedsageligt skal bruges til fiskeri på værftet i Skagen, og som hurtigst muligt skal kunne tages i brug.

Derfor er effektivt kabelarbejde vigtigt, og et ønske om at rationalisere processerne yderligere har fået KS Elektro til at indgå et tæt samarbejde med stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller om hurtig levering af færdigklippede og opmærkede kabler.

Bag samarbejdet ligger et fælles udviklingsprojekt, hvor Lemvigh-Müllers kabelspecialister i et tæt samarbejde med KS Elektro har tilpasset produktprogrammet, så stål- og teknikgrossisten til enhver tid kan levere de op til 70 forskellige kabeltyper, der kan indgå i en skibsinstallationsopgave.

Samtidig er en eksisterende klippe- og opmærkningsservice fra Lemvigh-Müllers lager i Odense blevet udviklet og forbedret, så den passer præcis til KS Elektros behov.

Det betyder, at KS Elektro nu med ned til én arbejdsdags varsel kan få leveret målklippede kabler opmærket i begge ender med anvendelse i det konkrete projekt, længde, termineringspunkter og typebetegnelse på en og samme etiket.

Etiketten er sikkert fastgjort i en defineret afstand fra kabelenderne og overtrukket med beskyttende, klar krympeflex.

Lettere, hurtigere og sikrere arbejde
Med den forbedrede opmærkning kan de op til 90 elektrikere, som i nogle tilfælde arbejder samtidigt på en omfattende skibsinstallation, løse deres opgaver lettere, hurtigere og mere sikkert, forklarer Helge Johansen, indkøbs- og logistikchef hos KS Elektro:

”Vi slipper for at bøvle med lister for at finde ud af, hvor de enkelte kabler i en leverance skal bruges. Det kan umiddelbart aflæses på opmærkningen, så vi hurtigere kan sortere kablerne ud til deres placeringer og gå direkte i gang med monteringsarbejdet”.

Derudover bidrager mere holdbar kabelopmærkning til et mere effektivt monteringsarbejde, mener han.

Helge Johansen peger også på, at detaljeret opmærkning direkte på kablerne er med til at reducere risikoen for kostbar og forsinkende fejlmontering.

”I nogle tilfælde trækker vi op til 1,2 kilometer kabel pr. meter skibslængde, så det siger næsten sig selv, at monteringsfejl kan være besværlige at rette. Derfor er det en stor forbedring, at fejl nu er blevet lettere at undgå”, siger han.

Hos Lemvigh-Müller har account manager Jens Svoldgaard Nielsen været med til udviklingsarbejdet, som kom til at strække sig over næsten et år og krævede omfattende investeringer. Til gengæld har stål- og teknikgrossistens specialiserede kabelteam høstet værdifulde erfaringer, mener han.

Læs også: Ny teknologi gør gamle fiberkabler klar til fremtiden

”Det kan virke som en stor investering i forhold til en enkelt kunde, men vi er overbeviste om, at det er indsatsen værd. Vi har fået etableret og testet et servicekoncept, som vi tror på, at mange kunder vil være interesserede i. For eksempel installatører, maskinbyggere og industrivirksomheder, der arbejder med store kablingsopgaver”, siger Jens Svoldgaard Nielsen.

Lemvigh-Müllers udvidelse af sortimentet inden for marine- og offshorekabler er led i en omfattende styrkelse af stål- og teknikgrossistens kabelprogram. Det er blevet næsten fordoblet fra 8.000 til 15.000 varenumre.

-SMP

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere