Ovenlysproducent bliver totalleverandør af brandventilation

Den danske ovenlysproducent Unilite kan nu kalde sig certificeret installatør af både mekaniske og termiske brandventilationsanlæg.

Unilite, som producerer og installerer ovenlys, lyspaneler og brandventilationssystemer til erhverv, offentlige institutioner og private, er nu blevet certificeret installatør af både mekaniske og termiske brandventilationsanlæg..

Ovenlysproducenten Unilite fra Hobro, som producerer og installerer ovenlys, lyspaneler og brandventilationssystemer, har hidtil ”kun” været certificeret installatør af termiske brandventilationsanlæg.

Den 16. januar i år fik produktions- og installationsvirksomheden imidlertid deres certifikat på, at de nu også er DBI-certificeret til projektering, montering, installation og service på såvel termiske som mekaniske brandventilationsanlæg.

Læs også: Ny dansk certificeringsstandard til bæredygtige boliger

Unilite bliver dermed den eneste danske ovenlysproducent, som har opnået certifikatet, efter kravene fra brandmyndighederne er blevet skærpet, og reglerne for brandventilation er blevet strammet.

”At vi nu har begge certifikater betyder, at vi fremover kan være totalleverandør på brandventilation, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, da det betyder, at vi nu kan tilbyde vores kunder en samlet løsning. Udfordringen har været der længe, og nu har vi altså taget konsekvensen og kan fremover imødekomme de mange forespørgsler, vi får fra vores kunder”, siger Torben Christensen, adm. direktør i virksomheden.

Fordel for kunderne
Det nye certifikat betyder, at Unilites kunder fremover vil kunne nøjes med en enkelt entreprenør til at varetage installationen af deres brandventilation, som ofte kræver både et termisk og mekanisk anlæg.

”Ved komplekse bygninger er det ofte nødvendigt med en kombination af termisk og mekanisk brandventilation for at opfylde kravene fra brandmyndighederne. Ved termisk brandventilation åbner vi ovenlys i taget, som kan lede varme og røg ud. For at den termiske effekt skal virke og lede varmen og røgen ud skal man have erstatningsluft ind fra minimum to modsatstående sider af bygninger”, siger el-teknisk chef Henrik Spanggaard.

Læs også: Vestkystens VVS certificerer hele virksomheden

Det er DBI Certification (Dansk Brand- og sikringsteknisk Instituts kontrolinstans), der udsteder certifikaterne til installationsfirmaer, som opfylder kravene i DBI Retningslinje 001 om godkendelse af firmaer til projektering, installation, service og vedligehold af brandsikringsanlæg.

Certificeringen er dokumentation for, at firmaet lever op til en række specificerede krav til erfaring og uddannelse samt har gennemført specifikke kurser og bestået en afsluttende skriftlig prøve.

- KLZ

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025Installator.dk

Kriseramt solcelleselskab etablerer nyt driftsselskab

03.04.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 Tema: Fremtidens Danmark – Energieffektiv og elektrisk

03.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

02.04.2025Installator.dk

Søgetal til erhvervsuddannelser langt under målsætning

01.04.2025DTU

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

01.04.2025Geberit A/S

Sponseret

Geberit får EcoVadis guldmedalje for arbejdet med bæredygtighed

01.04.2025Installator.dk

CBRE åbner afdeling nr. 20 i Fredericia

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup