10.09.2018  |  EL  |  Branchen

Pigerne skal redde installationsbranchen

Det nye projekt ”Boss Ladies” skal få flere piger til at vælge en uddannelse som faglært elektriker eller VVS’er.

Danmark kommer til at mangle omkring 70.000 faglærte indenfor en kort årrække. Derfor har vi som samfund ikke råd til at afskrive den ene halvdel af befolkningen som mulige medarbejdere.

Sådan lyder det fra brancheorganisationen Tekniq , der nu er gået sammen med en række andre organisationer om projektet ”Boss Ladies”, der skal få flere piger til at vælge en erhvervsuddannelse indenfor blandt andet installationsbranchen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Der er stadig langt mellem kvinderne i byggebranchen

”Det er helt afgørende, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at sikre, at vi i installationsbranchen har tilstrækkelig faglærte elektrikere og VVS-energiuddannede fremover. Derfor skal vi også have fat på pigerne”, siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq.

Skal gøres attraktivt
Projektet, som løber over de næste tre år, er støttet af Nordea-fonden, Grundejernes Investeringsfond og Bygge-og anlægsbranchens Uddannelsesfond og henvender sig til piger i de ældste klasser i folkeskolen og unge kvinder på erhvervsuddannelsernes installations- og bygge-anlægsuddannelserne i hele landet.

”I installationsbranchen har vi gode muligheder for at gøre os attraktive blandt piger, for vi har nogle fantastiske uddannelser, hvor man både skal bruge sine hænder og et godt hoved. Desværre er der stadig mange fordomme forbundet med en erhvervsuddannelse, men med ”Boss Ladies ”-projektet håber vi, at piger, forældre, lærere og vejledere får øjnene op for de mange spændende karrieremuligheder, der findes indenfor installationsbranchen”, siger Tina Voldby.

Læs også: Tekniq: Der er behov for at styrke erhvervsskolerne

Projektet består blandt andet af et ambassadørkorps af kvinder, der er i gang med en erhvervsuddannelse, som tager rundt på folkeskolerne og fortæller om, hvorfor de har valgt uddannelsen, og de spændende udfordringer, de får i virksomhederne og ude hos kunderne.

 -JMA

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere