31.05.2016  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Politikampagne skal nedbringe tyveri af værktøj

I en kampagne opfordrer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi håndværkere til at mærke deres værktøj for at undgå tyveri fra varebiler.

Der er alt for mange tyverier fra håndværkernes varebiler, hvor dyrt specialværktøj ender som hælervarer. Og det har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu tænkt sig at gøre op med. Derfor har politikredsen søsat en ny kampagne, der skal få flere håndværkere til at mærke deres værktøj i kampen mod tyveri fra varebiler.

Læs også: Elinstallatør politianmeldt for at vildlede om momsen

Ved at mærke værktøjet med enten indgravering eller usynlig mærkning som mikrodot eller DNA – som kun kan ses med UV-lys – kan politiet hurtigt tjekke, om værktøjet er stjålet, finde værktøjets rette ejermand og måske endda få tyven dømt.

Målet er, at mærkningen skal nedbringe antallet af tyverier, fordi det ikke er umagen værd at stjæle det dyrebare værktøj, når ’værdien er taget ud af værdien’ -  som kampagnens slogan lyder.

I kampagne-perioden, der løber fra uge 21 til 25, kan man på sin lokale politistation låne graveringsudstyr til at mærke sit værktøj, få klistermærker til at sætte på sin varebil samt møde politiet i lokale byggemarkeder og høre mere om, hvordan man bedst mærker og tyverisikrer sit værktøj.

Læs også: VVS-installatør får bøde for at forstærke mobilsignal

Kampagnen er et samarbejde mellem Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Forsikring og Pension, Tekniq, Dansk Byggeri og Håndværksrådet med det fælles formål at forebygge indbrud i varebiler.

Gode råd til mærkning af dit værktøj:

  • Du kan mærke dit værktøj synligt eller usynligt.
  • Sæt et klistermærke på din bil, så tyven kan se, at dit værktøj er mærket.
  • Tænk over, hvad du har i bilen, og hvor du parkerer.
  • Hav altid en ajourført liste over dit værktøj med mærke, serienumre m.v.
  • Ved tyveri skal du fortælle politiet om mærkningen.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere