12.06.2019  |  VVS  |  Branchen

Præisolerede rør anvendes til installationsarbejde i 32 nye lejligheder

Det præisolerede rørsystem Ecoflex fra Uponor VVS er udvalgt til det nye Egebæk Have-byggeri på Mørdrupvej i Espergærde

Når tre punkthuse med 32 nye lejelejligheder lige nu opføres i det nye Egebæk Have på Mørdrupvej i Espergærde, udføres arbejdet bl.a. med det præisolerede rørsystem Ecoflex fra Uponor VVS.

Læs også: 420 Østerbro-lejligheder får nye lydsvage installationer

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det præisolerede PEX-rørsystem Ecoflex kan bruges mange steder, blandt andet ved sekundær fjernvarme og køling mellem huse”, siger produktchef Anders Møller fra Uponor VVS og fortsætter:

”Vi tilbyder præisolerede fjernvarmerør i længder på op til 200 meter, uden samlinger. Rørene er lette, bøjelige og nemme at lægge i jorden. Samtidig betyder den lange levetid, at løsningerne overholder lovens krav om sikkerhed, pålidelighed og holdbarhed”, siger han.

Ecoflex-rørene bruges i det nye byggeri til fremføring af varmt brugsvand og varme fra varmecentralen. For at sikre den optimale fordeling til de tre huse er der etableret fire brønde med hver fire føderør ind og 12 rør ud.

”Det har været overraskende nemt at lave brøndene. Nogle var lidt stive i det, da vi arbejdede i januar-februar-marts, hvor det var koldt. Så det ville være endnu nemmere at lave det i sommermånederne”, siger montør Jesper Haugland og fortsætter:

”Det er enkelt at arbejde med Ecoflex, som vi nu er færdige med, så vi er i gang med at trykprøve hele installationen”, siger han.

Finn Vindahl Andersen VVS udfører rørarbejdet
Mørdruphave har ejendomsselskabet Initus Ejendomme som bygherre og Entreprenørfirmaet Einar Kornerup som hovedentreprenør. Efter planen skal det stå klar til at tage imod de første lejere den 1. december 2019.

Det er Finn Vindahl Andersen VVS Entreprise, der står for at udfører arbejdet med rørsystemet på den grund, der tidligere husede kommunens tekniske forvaltning.

”I det daglige arbejde på byggepladsen betyder sparringen med Uponor VVS meget”, siger overmontør Dan Brandis fra Finn Vindahl Andersen og fortsætter:

”Uponor VVS har været tæt involveret, både på gulvvarmedelen og Ecoflex-delen. Med rådgivning om dimensionerne, hvordan skal det trækkes, hvor skal der være brønde, hvordan vi løser tingene bedst”, siger han.

Byggestilen er funkis-inspireret og to af husene i bebyggelsen opføres i tre etager, mens det sidste hus bliver i to etager. Husene vil rumme to 3-værelseslejligheder og to 4-værelseslejligheder på hver etage – og det samlede boligareal bliver på ca. 4.000 m2. På grunden ligger også den fredede ejendom ’Radissen’ fra 1896. Her indrettes yderligere tre lejligheder.

Uponor VVS har også leveret en række andre systemer til byggeriet i Mørdruphave. Gulvvarme i alle lejligheder med Tignum 17 mm gulvspånpladeløsning. Badeværelses-løsning med Fix monteringsbånd med modhager, til 17 mm gulvvarmerør.

Læs også: Ny løsning til synlige rør installeret i Taastrup Svømmehal

Alt brugsvand er udført med det korrosionsfrie Q&E system – og de planlagte stigestrengs-installationer i rustfrit stål er blevet udført med Uponors MLC-rør og fittings, som er væsentlige enklere at håndtere.

- JMA

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere